Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμένουν οι παράκτιοι ψαράδες

Μετά τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, οι παράκτιοι απέκλεισαν και το Τελωνείο του Βόλου, ενώ προειδοποιούν από την Κέρκυρα και το Λαύριο

Σε αποκλεισμό του Τελωνείου Βόλου για τρεις ώρες προχώρησαν χτες το πρωί οι παράκτιοι αλιείς της περιοχής, διεκδικώντας, όπως και οι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα - από τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Χίο, το Λαύριο κλπ. - την επαναφορά της χορήγησης πετρελαίου σε τιμή τράνζιτ.

Στο Βόλο, εκατοντάδες καϊκια με μαύρες σημαίες, έχουν ελλιμενιστεί από τα παλιά ψαράδικα μέχρι την ιχθυόσκαλα - στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των ψαράδων. Από τις 7 το πρωί χτες απέκλεισαν και το Τελωνείο, ενώ το ίδιο θα κάνουν και σήμερα. Οι ψαράδες δηλώνουν πως θα πάρουν μέρος και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στη Θεσσαλία. Οι αλιείς είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τη δικαίωσή τους και σε ένδειξη διαμαρτυρίας εκατοντάδες άδειες παράκτιων αλιέων έχουν παραδοθεί στη Νομαρχία.

Προειδοποιητικά μηνύματα για σκληρές αντιδράσεις κατά της κυβερνητικής απόφασης για την κατάργηση της χορήγησης πετρελαίου κίνησης σε τιμή τράνζιτ, εφόσον δεν επανέλθει το παλιό καθεστώς, στέλνουν οι παράκτιοι ψαράδες από πολλές περιοχές της χώρας. Στην Κέρκυρα με ομόφωνο ψήφισμά τους σε έκτακτη γενική συνέλευση όλων των επαγγελματικών αλιευτικών συλλόγων του νησιού, οι παράκτιοι ψαράδες προειδοποιούν για κλείσιμο του λιμανιού και κατάθεση των αδειών και απαιτούν την άμεση ανάκληση της απόφασης Γ. Δρυ και διατήρηση του παλιού καθεστώτος. Σήμερα, στις 10 το πρωί, οι ψαράδες του Λαυρίου οργανώνουν τη δική τους εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι προκλητική ήταν η απάντηση που έδωσε προχτές το βράδυ στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς, σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα, ο οποίος ζητούσε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των παράκτιων ψαράδων. Ο υφυπουργός είπε πως οι ψαράδες θα προμηθεύονται από τα πρατήρια το πετρέλαιο και μετά θα γίνεται επιστροφή φόρου, κάτι που οδηγεί τους επαγγελματίες αλιείς στην εγκατάλειψη της αλιείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ