Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Περί ευθύνης

Επειδή διάγουμε περίοδο ανάληψης των ...«αντικειμενικών πολιτικών ευθυνών» που, όπως είπε ο πρωθυπουργός για το Βατοπέδι, βαραίνουν την κυβέρνηση, θα είμαστε σαφείς:

Πρώτον, η Αστυνομία έχει την ...αντικειμενική υπηρεσιακή ευθύνη να διερευνήσει, να αποκαλύψει και να ενημερώσει τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε προχτές το βράδυ εναντίον του 16χρονου μαθητή στο Περιστέρι. Εδώ δε χωράνε ούτε τα περί «εποστρακισμών», ούτε τα περί «εξοστρακισμών», ούτε τα περί «μεμονωμένων» περιστατικών και τα λοιπά παρόμοια.

Δεύτερον, το υπουργείο Εσωτερικών έχει την ...αντικειμενική ευθύνη που απορρέει από το ρόλο του ως προϊσταμένης Αρχής της ΕΛ.ΑΣ. να επιβάλει τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης που, ας το λάβουν υπόψη τους, δεν πρόκειται να περάσει στη λήθη ούτε να θαφτεί στα «ψιλά» τις επόμενες μέρες.

Τρίτον, η κυβέρνηση, συνολικά, έχει την ...αντικειμενική πολιτική ευθύνη για ό,τι συνέβη και για ό,τι ενδεχομένως συμβεί εφόσον δεν απαντήσει άμεσα στο «γιατί», το «ποιος» και το «τι» κρύβεται πίσω από τέτοιες ενέργειες.

Και, τέταρτον, εμείς έχουμε απολύτως αντικειμενικά και απολύτως υπεύθυνα το καθήκον να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση: Οι πάσης φύσεως εντολοδότες και οι εντεταλμένοι τους, τα «κέντρα» και τα «παράκεντρα», οι κάθε λογής μηχανισμοί και παραμηχανισμοί με αποστολή να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να τρομοκρατήσουν το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, η πολιτική που τους καθοδηγεί και τους καλύπτει, θα έχουν την πρέπουσα απάντηση.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ