Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αντιδεξιές κορόνες και λογύδρια κατά του «νεοσυντηρητισμού»

Σαν «εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» επιχειρεί να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ τις ...ταυτόσημες με την κυβέρνηση, ευρωενωσιακές, αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που προωθούν από κοινού οι εταίροι του δικομματισμού, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα.

Χρησιμοποιώντας αντιδεξιές κορόνες και επιθετικά λογύδρια κατά του «νεοσυντηρητισμού» ο Γ. Παπανδρέου με συνέντευξή του, χτες, στο ιταλικό περιοδικό «L' ESPRESSO» ισχυρίστηκε ότι «οι αξίες της σοσιαλδημοκρατίας αποτελούν το πιο κατάλληλο εργαλείο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής»... Μάλιστα, ο ίδιος μπροστάρη αυτών των «αξιών» έχρισε τον Μπ. Ομπάμα, ο οποίος, όπως υποστήριξε, θα «προωθήσει μια νέα εποχή μεγαλύτερης κοινωνικής δικαιοσύνης»! Αυτή την ...«κοινωνική δικαιοσύνη», που έφερε η σοσιαλδημοκρατία και που σήμερα ο Γ. Παπανδρέου υπόσχεται να την επαναφέρει, γνώρισαν στο πετσί τους οι λαοί, όταν επί των κυβερνητικών ημερών τους τσάκισαν και γκρέμισαν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και λαϊκό δικαίωμα.

Στην ίδια λογική με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν χτες και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφεραν: «Οι πολιτικές της κυβέρνησης υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος και την απασχόληση και καθιστούν τους πολίτες ευάλωτους στη δίνη της επερχόμενης οικονομικής κρίσης». Συγκεκριμένα, οι Ε. Χριστοφιλοπούλου, Χ. Χάιδος και Μ. Τομοσίδης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για το ότι «και στον προϋπολογισμό του 2009 αποτυπώνεται η αδυναμία της να χαράξει και να υλοποιήσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την απασχόληση» και ζήτησαν την κατάργηση των προγραμμάτων «stage» (τα οποία εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ) στο δημόσιο τομέα, αλλά την ίδια στιγμή πρότειναν «τη θεσμοθέτηση ενός ετήσιου πολυμορφικού διαγωνισμού προσλήψεων στο δημόσιο», που θα λειτουργήσει σαν νέος ρουσφετολογικός μηχανισμός εκτός ΑΣΕΠ, ο οποίος θα θέσει σε ομηρία τους νέους εργαζόμενους.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, με δηλώσεις του και ξεχνώντας ότι την ίδια αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική υλοποιούσαν και οι προϋπολογισμοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι ο «προϋπολογισμός διευρύνει τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, προχωρά σε άδικη κατανομή των φορολογικών βαρών και άνιση "κατανομή" των επιπτώσεων της κρίσης».

Σχολιάζοντας τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Μονή Βατοπεδίου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «ο πρωθυπουργός φυγομάχησε», καθώς δεν προσήλθε στη συζήτηση και έσπευσε για μια φορά ακόμα να αθωώσει τους υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο υποστηρίζοντας: «Ο κ. Δρυς έχει δικαιωθεί από τα ελληνικά δικαστήρια, ενώ ο κ. Φωτιάδης έκανε ένα λάθος αρχικά με την αρχική αποδοχή της ομόφωνης γνωμοδότησης για να το διορθώσει στη συνέχεια με την αναπομπή, στην οποία αν δεν είχε προχωρήσει θα είχε βαρύτατες πολιτικές ευθύνες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ν' αποκαλυφθεί ο ταξικός του χαρακτήρας (2009-11-12 00:00:00.0)
«Προπέτασμα καπνού» για να κρυφτεί η ταξική πολιτική (2009-11-04 00:00:00.0)
Διαβεβαιώσεις στην πλουτοκρατία και σχέδιο «καμένης γης» (2009-09-26 00:00:00.0)
Η σκανδαλολογία μοναδικό πεδίο αντιπαράθεσης (2009-06-06 00:00:00.0)
Πίστη στις «ευρωενωσιακές» κατευθύνσεις (2009-01-21 00:00:00.0)
Φορο-ληστεία κατά συρροή... (2000-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ