Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φορο-ληστεία κατά συρροή...

Ολες οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα - η ΝΔ διακυβέρνησε τη χώρα επί 10 περίπου έτη και το ΠΑΣΟΚ άλλα 17 και συνεχίζει - παραβίαζαν συστηματικά και συνειδητά το Σύνταγμα που όριζε και ορίζει ότι «οι πολίτες πρέπει να εισφέρουν στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα». Οπως επίσης, αποτελεί κοινό μυστικό ότι όλες αυτές οι κυβερνήσεις και φοροληστεύουν και φοροκοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Κι αυτό γιατί, ενώ εφάρμοζαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν ένα φορολογικό σύστημα που φορολογεί τους εργαζόμενους και τους οικονομικά αδύνατους σαν πλούσιους και κατέχοντες, παράλληλα φορολογούσαν και φορολογούν τους χρυσοκάνθαρους του πλούτου και τους μεγαλοκατέχοντες, συμβολικά, σαν φτωχούς και άπορους.

Του λόγου του αληθές, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι καιστους 26 κρατικούς προϋπολογισμούς που καταρτίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει έγγραφη δέσμευση από τους εκάστοτε κυβερνώντες ότι η οικονομική τους πολιτική επιδιώκει μεταξύ άλλων και τη «δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών»! Την ίδια υπόσχεση, δίνει και τώρα η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, για τον οποίο ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι «στόχος του είναι η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών».

Το γεγονός και μόνο ότι η ίδια ακριβώς δέσμευση - υπόσχεση επαναλαμβάνεται επί τόσα χρόνια, αποτελεί δημόσια ομολογία και αναγνώριση ότι το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα τουλάχιστον κάθε προηγούμενη χρονιά διατηρούνταν κοινωνικά άδικο, ταξικό και φορομπηχτικό για τους οικονομικά αδύνατος και προνομιακό για τους πλούσιους και μεγαλοκατέχοντες. Το ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας φοροληστεύουν και μας φοροκοροϊδεύουν, επί 26 συναπτά έτη, είναι κάτι που το βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που ήταν και παραμένουν τα «υποζύγια» του προϋπολογισμού. Εκτός αυτού, όμως, τεκμηριώνεται: Πρώτον, από τα στοιχεία των ίδιων των 26 προϋπολογισμών που ψηφίστηκαν από τις «γαλαζοπράσινες» κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην περίοδο από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, που καταγράφουν τη φοροληστεία των λαϊκών εισοδημάτων (με την υπέρογκη αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων) με τη γλώσσα των αριθμών. Δεύτερον, από τη δημόσια ομολογία των υπουργών Οικονομικών, που επαναλαμβάνουν στερεότυπα, από το 1974 μέχρι σήμερα, την υπόσχεση για «δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών» αλλά... ξεχνούν να την υλοποιήσουν.


Λ.Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2012-12-06 00:00:00.0)
... πάρε μικρό καλάθι (2007-12-15 00:00:00.0)
Αδικο το φορολογικό σύστημα (2001-11-01 00:00:00.0)
Τα τερατώδη ψέματα του προϋπολογισμού (1998-11-13 00:00:00.0)
Ομολογούν το φορολογικό ξεζούμισμα, αλλά... (1998-04-11 00:00:00.0)
Δημοσιονομική πολιτική για "έχοντες και κατέχοντες" (1997-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ