Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
Αδικο το φορολογικό σύστημα

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη - χωρίς να τον κατονομάζει - η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της επαναφέρει τις θέσεις της για το φορολογικό και τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ υπενθυμίζει ότι για τα θέματα αυτά, έχει καταθέσει στους οικονομικούς υπουργούς της κυβέρνησης σχετικό έγγραφο ενόψει του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι «το φορολογικό σύστημα είναι κοινωνικά άδικο, και η αδικία του έγκειται στην υπερφορολόγηση των μισθωτών και των συνταξιούχων. Γι' αυτό το λόγο απαιτείται φορολογική μεταρρύθμιση. Η οποία μεταρρύθμιση - συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ - πρέπει να γίνει στην κατεύθυνση της δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών, της αντιμετώπισης των κοινωνικών αναγκών, της ενίσχυσης της απασχόλησης καθώς και της οικονομικής στήριξης της κοινωνικής ασφάλισης».

Γι' αυτό, «ενδεχόμενη αποδοχή επιμέρους αιτημάτων για τη φορολογική ελάφρυνση επιχειρηματικών κερδών κλπ. με πρόσχημα συγκυριακές κρίσεις (π.χ. πόλεμος - τρομοκρατία) μας βρίσκει αντίθετους καθώς αποτελούν αποσπασματικές ρυθμίσεις και κυρίως γιατί θα διευρύνουν το άδικο καθεστώς φορολόγησης». Ταυτόχρονα, κάνει αναφορά σε «διάφορους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες» που τείνουν να «θεοποιούν» κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Ετσι η ΓΣΕΕ ξαναδιατυπώνει τη θέση της για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών κοινής ωφέλειας και αντιτίθεται σε παραπέρα μετοχοποιήσεις - ιδιωτικοποιήσεις. Τέλος, η ΓΣΕΕ κάνει γνωστό ότι με έγγραφό της στους οικονομικούς υπουργούς της κυβέρνησης ενόψει και της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού, αναφέρεται σε συγκεκριμένες προτεραιότητες που πρέπει να τον χαρακτηρίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ