Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
Π. ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Παράδοση στον ελεύθερο ανταγωνισμό

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια Επερώτησης της ΝΔ για την Υγεία

Τη συνεχιζόμενη πορεία μεταφοράς του κόστους Υγείας στο χρήστη των υπηρεσιών, που συντελείται με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «κινούνται στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης πολιτικής και ιδεολογικής άποψης που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στη χώρα μας. Είναι στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού». Επισήμανε, μάλιστα, ότι «έγινε έρευνα και αποδείχτηκε ότι από τις 100 δραχμές που δίνονται για παροχή περίθαλψης το 43,6% πάει από την τσέπη του χρήστη. Τώρα αυτό επεκτείνεται περισσότερο. Και ξέρετε τι πληρώνει ο χρήστης; Πληρώνει και το χιλιάρικο και το πεντοχίλιαρο και στα εξωτερικά ιατρεία για εισαγωγή, πληρώνει στον καπνό, στο αλκοόλ έμμεση φορολογία. Πληρώνει την άμεση φορολογία του, πληρώνει την έμμεση φορολογία του και στο τέλος πάλι πληρώνει»!

Ειδικά για το θέμα των εξωτερικών ιατρείων ο Παναγιώτης Κοσιώνης μίλησε για «μετατροπή του απογευματινού ιατρείου σε ιδιωτικό ιατρείο». Παράλληλα, για το θέμα των δαπανών του προϋπολογισμού ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως η Υγεία είναι «από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις», καθώς και ότι «εάν δεν κάνεις δωρεάν παροχή περίθαλψης υψηλής ποιότητας τότε όλα τα άλλα δε λένε απολύτως τίποτε».

Τέλος, αναφερόμενος στην επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Κοσιώνης σημείωσε ότι η όποια κριτική ασκείται είναι στη βάση της ιδεολογικής συγγένειας με τις επιλογές της κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι γίνεται αναφορά σε προβλήματα «αλλά καμιά λέξη για το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο που καθορίζει και δημιουργεί τέτοια προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία».

Στη γνωστή του τακτική των κατηγοριών όσων αντιτίθενται στις πολιτικές επιλογές του υπουργείου Υγείας επιδόθηκε και χτες ο υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, χαρακτηρίζοντας «δημαγωγία και παραπληροφόρηση», όσα λέγονται για τα απογευματινά ιατρεία, σημειώνοντας πως «δεν επηρεάζεται το σύστημα δωρεάν παροχής υγείας», προσθέτοντας πως οι διαγνωστικές εξετάσεις θα είναι δωρεάν.

Από την πλευρά της ΝΔ ο βουλευτής του κόμματος Νικήτας Κακλαμάνης έκανε λόγο για έλλειψη κάλυψης των εξόδων στα απογευματινά ιατρεία σημειώνοντας, ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το κόστος αυτό καλύπτεται από τα Ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ