Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... πάρε μικρό καλάθι

Αυτό που δεν είπε ο επί των Οικονομικών υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι πως με το νέο νομοσχέδιο, ευνοούνται - για μια ακόμη φορά οι μεγαλοϊδιοκτήτες και γενικά οι μεγαλοκατέχοντες - και επιβαρύνονται παραπέρα τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Στην προσπάθειά του, λοιπόν, να εξωραϊσει τη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, ο Γ. Αλογοσκούφης, απέκρυψε βέβαια δυο λεπτομέρειες.

Πρώτον, ότι ανάμεσα σε αυτά τα 2,5 εκατομμύρια μικροϊδιοκτήτες που απαλλάσσονται από τον ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΤ.ΑΚ) περιλαμβάνονται και οι μεγαλοϊδιοκτήτες που μέχρι φέτος πλήρωναν ΦΑΠ (καθιερώθηκε το 1982 και τον καταργεί η κυβέρνηση της ΝΔ).

Δεύτερον, ότι αρκετά εκατομμύρια μικροϊδιοκτητών που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν φόρο, από το 2008 και κάθε χρόνο θα καλούνται να πληρώνουν τον ΕΤ.ΑΚ!

Το γεγονός ότι και το φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσίασε χτες ο υπουργός είναι φορομπηχτικό και φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο, επιβεβαιώνεται από τον προϋπολογισμό του 2008, τα έσοδα του οποίου έχουν προϋπολογιστεί από την κυβέρνηση να αυξηθούν κατά 275% ή κατά 606 εκατ. ευρώ συγκριτικά με φέτος!

Αυτό θα πει «δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών». Να καλύπτεις τις απώλειες εσόδων που θα έχεις από την κατάργηση του φόρου στους μεγαλοϊδιοκτήτες, με την αύξηση των φόρων στους μικροϊδιοκτήτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ