Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Της Ευρωσυνθήκης...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ έχει ο πρωθυπουργός εκεί στις Βρυξέλλες. Κάποιος πρέπει να του πει ότι τα συλλαλητήρια της Τετάρτης ήταν ενάντια στις πολιτικές που ακολουθούνται για το Aσφαλιστικό και όχι υπέρ της Ευρωσυνθήκης, που πρόκειται να υπογράψει με τους ομολόγους του.

Εδώ που τα λέμε, συνολικά η συμπεριφορά των πρωθυπουργών της Συνόδου Κορυφής θα ...έμοιαζε αστεία, εάν δε σχεδίαζαν ένα ακόμη κύμα επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους των χωρών τους.

Ξεχνώντας ότι το «ευρωσύνταγμά» τους δεν αποτελεί «απαίτηση» ή «ζητούμενο» κανενός εργαζόμενου σε αυτή την ήπειρο, ξεχνώντας ότι έχει καταψηφιστεί όπου ευαρεστήθηκαν να ζητήσουν τη γνώμη των λαών, κάνουν λες και ...πραγματοποίησαν το όνειρο των κατοίκων της Ευρώπης.

Αυτά, ενώ το μόνο που κάνουν είναι να ψηφίζουν συνθήκες που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα των πολυεθνικών και το μόνο που διασφαλίζουν είναι η ...«ελευθερία» του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται τους πάντες και τα πάντα.

Οσο για τις ...επικές μάχες που υποτίθεται ότι δίνονται στα διαπραγματευτικά τραπέζια των Βρυξελλών, δεν αμφιβάλλουμε καθόλου ότι είναι έντονες. Μόνο που δεν αφορούν τους λαούς. Μεταξύ τους τρώγονται για το ποιος θα 'χει τα περισσότερα προνόμια.

Κι αυτό που μοιράζουν δεν είναι τίποτε άλλο, παρά τα δικά μας δικαιώματα και η δική μας καταδίκη στη φτώχεια, στην ανεργία και την ανέχεια.

«ΣΥΝΕΠΗ εφαρμογή του ισχύοντος νόμου», δηλαδή του Νόμου Ρέππα, απαίτησε χτες από την κυβέρνηση με συνέντευξή του ο ...Δημήτρης Ρέππας, ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς, δε θα μπορούσε να πει τίποτε άλλο. Θα ήταν τουλάχιστον παράξενο...

Το πρόβλημα είναι (για το ΠΑΣΟΚ όχι για εμάς) ότι ακριβώς το ίδιο ισχυρίζεται ότι θα κάνει και η κυβέρνηση. Κι αυτό ο Δημήτρης Ρέππας δυσκολεύεται πολύ να το εξηγήσει κι όταν τον ρωτούν λέει κάτι ...ακατανόητα. Οπως, για παράδειγμα, ότι είναι υπέρ του «συγκερασμού της δημοσιονομικής πτυχής με την κοινωνική επάρκεια».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ας το παραδεχτούν επιτέλους, για να μην κουράζονται και εξαντλούν τις φραστικές τους δυνατότητες. Και για το Ασφαλιστικό, έχουν ακριβώς την ίδια πολιτική με τη Νέα Δημοκρατία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ