Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Επίδειξη πυγμής απέναντι στους αγώνες

Αποφασισμένος να προχωρήσει τα αντιασφαλιστικά σχέδιά του, δήλωσε ο πρωθυπουργός, «αδιαφορώντας» για τους αγώνες των εργαζομένων

Αποφασισμένος να προχωρήσει την αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση» δήλωσε ο Κ. Καραμανλής, «αδιαφορώντας» επιδεικτικά για την καθολική αντίθεση και τους αγώνες των εργαζομένων.

Δυο μέρες μετά την πανεργατική απεργία και τα ογκώδη συλλαλητήρια σ' όλη τη χώρα, ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει επίδειξη αποφασιστικότητας, προαναγγέλλοντας την κατάθεση σύντομα του σχετικού νομοσχεδίου.

Ως ένδειξη της αποφασιστικότητας να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς ερμηνεύτηκε και η «λειψή» κάλυψη που πρόσφερε στον Β. Μαγγίνα για τα όσα αποκαλύπτονται τον τελευταίο καιρό σε βάρος του. Ο Κ. Καραμανλής περιορίστηκε να παραπέμψει σε δηλώσεις που έχει κάνει ο ίδιος ο υπουργός Απασχόλησης για τα θέματα αυτά, αποφεύγοντας να πάρει ο ίδιος ευθέως θέση. Η απάντηση αυτή του πρωθυπουργού θεωρείται ως προσπάθεια να «αποσυνδέσει» τη συνέχεια της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» από την τύχη του Β. Μαγγίνα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε», τόνισε ερωτηθείς κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο για τις κυβερνητικές προθέσεις μετά την πανεργατική απεργία.

Ελλείψει οιωνδήποτε σοβαρών επιχειρημάτων, κατέφυγε στην κινδυνολογία, επαναλαμβάνοντας τα περί κατάρρευσης των Ταμείων σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η «μεταρρύθμιση». Μίλησε και πάλι για «μονόδρομο», ενώ ξιφούλκησε εκ νέου εναντίον εκείνων που δε συμμετέχουν στο διάλογο - κοροϊδία.

Από την άλλη, επιχείρησε να «καθησυχάσει» τους εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για λογική και ήπια παρέμβαση, ενώ διαβεβαίωσε ότι ισχύουν τα τρία προεκλογικά «δεν», που όμως από την πρώτη στιγμή της εκφώνησής τους είχαν ακυρωθεί από τους «άξονες» της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης».

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον της «Ολυμπιακής» επέμεινε στο κλείσιμο της εταιρείας και τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας. Αναμάσησε τα περί χρεών ύψους 2,5 δισ. ευρώ και μοίρασε διαβεβαιώσεις ότι η λύση που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα είναι βιώσιμη, καθώς και ότι θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους και τις εσωτερικές πτήσεις προς τα νησιά και αλλού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημαία «ο νόμος και η τάξη» (2009-06-06 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η γενική απεργία για 27η ημέρα (2009-02-17 00:00:00.0)
Με όπλα την κινδυνολογία και τα ψέματα (2008-02-15 00:00:00.0)
Πιο γρήγορα , πιο δυνατά στη «μάχη των μεταρρυθμίσεων» (2007-10-23 00:00:00.0)
Φαρμακερό χαράτσι σε χιλιάδες ασφαλισμένους (2007-08-31 00:00:00.0)
«Ασφάλεια» μόνο για το κεφάλαιο (2006-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ