Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οπου ακούς πολλά κεράσια...

Ενα ακόμη φοροεισπρακτικού χαρακτήρα νομοσχέδιο κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, με ρυθμίσεις που εντάσσονται στα πλαίσια του καπιταλιστικού εκσυγχρονισμού του συστήματος. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, ο επί των Οικονομικών αρμόδιος υπουργός της Γ. Αλογοσκούφης το λάνσαρε σαν ένα «φιλολαϊκό» νομοσχέδιο, που αποσκοπεί - υποτίθεται - στη... «δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών».

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. υπουργός, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε επιμέρους διατάξεις και ρυθμίσεις, όπως η κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών ή τις απαλλαγές από το νέο φόρο κατοχής ακινήτων (ΕΤ.ΑΚ) και που είναι ευνοϊκές και για ορισμένες οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές κατηγορίες φορολογουμένων. Ενα από τα επιχειρήματα που πρόβαλε, για να αποδείξει το... «φιλολαϊκό» περιεχόμενου του νέου νομοσχεδίου, ήταν και ότι «σχεδόν 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά δε θα πληρώνουν το ΕΤ.ΑΚ για την κύρια κατοικία τους».

Εδώ ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή παροιμία «όπου ακούς πολλά κεράσια, πάρε μικρό καλάθι» ή ακόμη καλύτερα «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ