Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων

Για τα προβλήματα που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό οι κομμουνιστές βουλευτές
Για τα προβλήματα που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό οι κομμουνιστές βουλευτές
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ: Σφοδρή ανεμοθύελλα έπληξε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ιτάμου του Νομού Καρδίτσας, στις 26 Νοέμβρη, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, δημόσια κτίρια, δίκτυο της ΔΕΗ κλπ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΝΗΘΟΥ: Χωρίς οδοντίατρο εδώ και 4-5 χρόνια παραμένει το ιατρείο του ΙΚΑ στην Κάνηθο Χαλκίδας, παρότι οι κάτοικοι της περιοχής με δική τους παρέμβαση, και με αδιαφορία των αρμόδιων φορέων, κατάφεραν την πρόσληψη νέας οδοντιάτρου. Ομως 15 ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, λόγω αναγκών της υπηρεσίας, όπως επικαλέστηκε η διεύθυνση του ΙΚΑ Χαλκίδας, η οδοντίατρος κρατήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής Κανήθου να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Τάκης Τσιόγκας και Δήμος Κουμπούρης ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό πώς θα διευθετήσει το θέμα, ώστε να μη μείνει ξανά κενή η θέση του οδοντιάτρου στο ΙΚΑ Κανήθου.

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ «ΒΙΟΚΕΡΑΛ»: Η ασυδοσία των βιομηχάνων ξεπερνά κάθε όριο. Αγρια επίθεση και ξυλοδαρμό δέχτηκε εργαζόμενος οδηγός της κεραμοποιίας ΒΙΟΚΕΡΑΛ στη Λάρισα από το βιομήχανο ιδιοκτήτη του εργοστασίου Φίλιππα Σαπουνά, ο οποίος μαζί με το πρωτοπαλίκαρό του Θεοφάνη Παπαϊωάννου χτύπησαν άγρια τον υπάλληλο της επιχείρησης Ευάγγελο Αλεξίου, τον οποίο και έστειλαν στο Νοσοκομείο Λάρισας. Ο συγκεκριμένος βιομήχανος πολλές φορές έχει χτυπήσει εργαζόμενους με στόχο την τρομοκράτησή τους. Δεν πληρώνει ό,τι λένε οι συμβάσεις. Δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας της ζωής των εργαζομένων. Μολύνει το περιβάλλον χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το ΠΕΤ-ΚΟΚ. Εφτασε στο σημείο να κλειδώσει μέσα σε ένα γραφείο δύο επιθεωρητές Εργασίας που πήγαν για έλεγχο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθενται να πάρουν για να μη μείνει ατιμώρητη η εργοδοτική βία και για να μη δρουν ασύδοτοι οι βιομήχανοι σε βάρος των εργαζομένων. Τι μέτρα θα πάρει για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και την προστασία των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη βιομηχανία ΒΙΟΚΕΡΑΛ.


ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ανέλαβε τις εξετάσεις 13 νοσοκομείων της περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με κόστος 1.200.000 ευρώ μαζί με τη μεταφορά των εξετάσεων. Αυτές οι δαπάνες βάζουν σε κίνδυνο τα οικονομικά του Νοσοκομείου, το οποίο κινδυνεύει να «γονατίσει» οικονομικά. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν άμεσα θα χρηματοδοτήσει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για τα έξοδα των εξετάσεων που ανέλαβε για τα άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ: Επίδομα ενοικίου δικαιούνται οι άνεργοι για δύο χρόνια από τη στιγμή που θα τελειώσει το επίδομα ανεργίας. Μετά την παρέλευση δύο ετών τους κόβεται το επίδομα ενοικίου παρότι ανανεώνουν κάθε μήνα την κάρτα ανεργίας στον ΟΑΕΔ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιδοτεί τους βιομηχάνους με πολλούς και διάφορους τρόπους, ενώ στους ανέργους που δεν έχουν ούτε δικό τους σπίτι τους κόβει ακόμα και αυτό το επίδομα ενοικίου. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν η κυβέρνηση θα αλλάξει τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, ώστε να συνεχίσει να δίνει επίδομα ενοικίου στους μακροχρόνια ανέργους.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Στο ΤΕΙ Λάρισας υπάρχει ένα Γυμναστήριο ολυμπιακών διαστάσεων το οποίο όμως δε λειτουργεί και παραμένει κλειστό. Η εγκατάλειψη του χώρου έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν φθορές, όπως σοβάδες να πέφτουν, τοίχοι να μουχλιάζουν κ.ά. και γενικά να παρουσιάζει μια απαράδεκτη εικόνα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς εάν θα δοθούν τα κονδύλια που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του Γυμναστηρίου του ΤΕΙ Λάρισας.

ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΣΤΟ 39ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σε ένα ακόμα σχολείο της Λάρισας, στο 39ο Δημοτικό Σχολείο, οι γονείς και οι μαθητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Οι γονείς οδηγήθηκαν σ' αυτή την απόφαση μετά την επιβεβαίωση του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος» ότι υπάρχει αμίαντος σε πλακίδια του δαπέδου στις αίθουσες και τους διαδρόμους του σχολείου, το οποίο φιλοξενεί 350 παιδιά. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό ποιος διασφαλίζει την υγιεινή και ασφάλεια των σχολικών χώρων και με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες; Ποιος φορέας και με ποιες αξιόπιστες διαδικασίες καταγράφει το βαθμό έκθεσης των μαθητών και των εργαζομένων στα σχολεία; Ποιος φορέας και με ποιες διαδικασίες αποφασίζει σχετικά με την επιλογή της απομάκρυνσης ή της περίκλεισης αμιαντούχων υλικών; Στην εύλογη ανησυχία για τις επιπτώσεις στην υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την ύπαρξη αμιάντου στο 39ο Δημοτικό Σχολείο, πώς τοποθετείται το υπουργείο και τι μέτρα παίρνει για την προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών;

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΡΟΔΟΠΗ»: Η συνεταιριστική βιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ, που βρίσκεται στο Νομό Ξάνθης, ιδιωτικοποιείται μετά από απόφαση της ΑΤΕ. Να σημειωθεί ότι η γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ το εννιάμηνο του 2007, σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων, είχε καθαρά κέρδη 300.000 ευρώ και τη δεκαετία έχει θετικά αποτελέσματα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα σταματήσει την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ και αν θα γίνουν οι επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας υπολειτουργεί. Μέχρι σήμερα, στο Κέντρο Υγείας υπηρετούσαν 9 μόνιμοι γιατροί και πλέον μόνο 2 και άλλοι 2 επικουρικοί επιμελητές, των οποίων η σύμβαση τελειώνει το Γενάρη. Το Ακτινολογικό Τμήμα λειτουργεί εδώ και μήνες χωρίς γιατρό. Παρεπόμενη συνέπεια της έλλειψης γιατρών είναι και το σταμάτημα του ελέγχου των βιβλιαρίων, που επιβάλλει στους ασφαλισμένους να πρέπει να πηγαίνουν στο Πέραμα για τον έλεγχο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Ελπίδα Παντελάκη ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι άμεσα μέτρα θα πάρει για την κάλυψη των κενών ιατρικού προσωπικού με μόνιμους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και τι λύση σκοπεύει να δώσει στο σοβαρότατο πρόβλημα του ελέγχου των βιβλιαρίων των εργαζομένων για να σταματήσουν να περνούν στο Πέραμα για τους αναγκαίους ελέγχους.

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παρότι πέρασε πάνω από χρόνος από τις μεγάλες πλημμύρες του Οκτώβρη του 2006 στο Βόλο, οι κάτοικοι, οι υποδομές και ιδιαίτερα το σχολικό συγκρότημα της συνοικίας Νεάπολη ακόμη περιμένουν... τη θεραπεία τους από την πολιτεία. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αχιλλέας Κανταρτζής ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό: Γιατί ως τώρα δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο αποκατάστασης των σοβαρότατων ζημιών που υπέστη το σχολικό συγκρότημα στη συνοικία Νεάπολη; Τι άμεσα μέτρα σκοπεύει να πάρει για τη χρηματοδότηση των σοβαρών και εκτεταμένων παρεμβάσεων συντήρησης και ανακαίνισης (ενδεικτικού κόστους προμελέτης) προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ, ώστε να αρχίσουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες;

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΣΕΠΕΚ ΑΕ» ΞΑΝΘΗΣ: Η ΣΕΠΕΚ ΑΕ είναι καθετοποιημένη συνεταιριστική βιομηχανία παραγωγής χοιρινού κρέατος και αλλαντικών στην περιοχή Ξάνθης. Οπως όλες σχεδόν οι συνεταιριστικές εταιρείες της Ξάνθης, αντιμετωπίζει και αυτή οικονομικά χρόνια προβλήματα, από τις αντισυνεταιριστικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και την τοκογλυφική πολιτική της ΑΤΕ, που μέσω του ΧΑΑ ιδιωτικοποιείται. Ευθύνες αποδίδονται και στις εκάστοτε διοικήσεις που υλοποιούν τις πολιτικές αυτές, που έχουν ως αποτέλεσμα: Να μένουν απλήρωτοι οι 50 περίπου εργαζόμενοι για 2 σχεδόν μήνες. Να μη δίνονται τα απαραίτητα κονδύλια για την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη της συγκεκριμένης συνεταιριστικής βιομηχανίας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για να ενισχυθεί λειτουργικά και αναπτυξιακά η συνεταιριστική εταιρεία και να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησής της και αν θα δοθούν άμεσα τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ