Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πλήρης ταύτιση με ΝΔ

Στον αστερισμό των δημοσκοπήσεων, αλλά και της υπεράσπισης των δικών τους κυβερνητικών πεπραγμένων, ζουν στο ΠΑΣΟΚ. Χτες συνεδρίασε, υπό τον Γ. Παπανδρέου, το λεγόμενο Πολιτικό Συντονιστικό Οργανο, εξετάζοντας διαδικαστικά ζητήματα έως το συνέδριό τους το Φλεβάρη, αλλά και εκφράζοντας ικανοποίηση επειδή στις σφυγμομετρήσεις το ΠΑΣΟΚ ...συγκρατεί τις δυνάμεις του. Μετά τη συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Ραγκούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πάσχισε να διαγράψει το παρελθόν και την ταύτισή τους με τη ΝΔ σε καίρια πολιτικά ζητήματα.

Είπε για «όλων των κρίσιμης σημασίας επιχειρήσεων για τη χώρα μας, όπως είναι ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Ολυμπιακή», ότι «θα πρέπει να παραμείνουν, για το δημόσιο συμφέρον, για το κοινωνικό καλό, στο συμφέρον και, βεβαίως, στη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου». Στο μεταξύ όλοι θυμούνται ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη αναζητούσαν ξένο «στρατηγικό εταίρο» για τον ΟΤΕ, ενώ το 1999 ιδιωτικοποίησαν το «μάνατζμεντ» της «Ολυμπιακής», παραχωρώντας τη διοίκηση της εταιρείας στην αγγλική «Speedwwing».

Εξάλλου, ο Γ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε το ότι το ΠΑΣΟΚ εξέταζε να προτείνει στην κυβέρνηση να υπάρξει «συνεννόηση» με το μεγαλομέτοχο του ΟΤΕ, MARFIN («ήταν μια απ' τις εναλλακτικές προτάσεις που ετέθησαν στο τραπέζι των συζητήσεων με τα κομματικά όργανα»). Να τα βρούνε δηλαδή με τους μεγαλοκαρχαρίες που νέμονται το δημόσιο πλούτο.

Για τις χαφιεδοκάμερες, είπε ότι ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ «προτίθεται να καταργήσει αυτή τη διάταξη», την πρόσφατη της ΝΔ βάσει της οποίας νομότυπα παρακολουθούνται διαδηλώσεις. Αμφισβητήσιμο, καθώς το ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε κι έφερε τις κάμερες, θέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προδιαγραφές στην παραγγελία, περί μεγάλων δυνατοτήτων καταγραφής εικόνας και ήχου νυχθημερόν.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππας, υπερασπιζόμενος τον αντιασφαλιστικό νόμο που φέρει το όνομά του, τον χαρακτήρισε «προϊόν διαλόγου και συμφωνίας με τους κοινωνικούς εταίρους και ειδικώς με τη ΓΣΕΕ» (με τους Πολυζωγόπουλους δηλαδή). Οτι αποτέλεσε «έναν έντιμο συμβιβασμό». Υπεραμύνθηκε και άλλου παλαιότερου νόμου του ΠΑΣΟΚ που όριζε ότι το κράτος διατηρεί τουλάχιστον το 33,3% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, αποδεικνύοντας ότι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στο ξεπούλημα συμφωνούν, στα ποσοστά δεν τα βρίσκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ