Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομολογούν το φορολογικό ξεζούμισμα, αλλά...

"Η φορολόγηση σε διάφορες κατηγορίες φορολογούμενων έχει φτάσει στο μέγιστο επίπεδο". Ποιος το είπε αυτό; Το ομολόγησε προχτές, δημόσια, ο αρμόδιος επί των οικονομικών υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την υπέρογκη αύξηση των φόρων στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Η ομολογία του υπουργού ότι για κάποιες κατηγορίες φορολογουμένων η φορολογία έφτασε σε "μέγιστο επίπεδο" (σ. σ. δεν εννοούσε τους "έχοντες και κατέχοντες"), δε συνοδεύτηκε με κάποια μέτρα για μείωση των δυσβάσταχτων φορολογικών βαρών, τα οποία έχουν φορτώσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών στους φορολογούμενους με μικρά και μεσαία εισοδήματα (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες κλπ.), αλλά με γενικόλογες υποσχέσεις. Απλά, ο κ. υπουργός υποσχέθηκε ότι "εάν" και "εφόσον" αποδώσουν τα μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τότε "θα" καταργηθούν τα "αντικειμενικά" φορομπηχτικά κριτήρια φορολογίας και "θα" εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών βαρών.

Βλέπετε ο κ. Παπαντωνίου, που σήμερα κυκλοφορεί με το μανδύα του "εκσυγχρονιστή", γαλουχήθηκε στις παραδόσεις του ΠΑΣΟΚ των "θα"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ