Σάββατο 11 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αντίθετη με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πειραιά σε συνεδρίαση, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα αποφάσισε:

  • Να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν καθηγητές στη διαδικασία αιτήσεων πρόσληψης, ενώ καλεί και το σύλλογο διοικητικών υπαλλήλων να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας, για να δυσκολέψει το διαγωνισμό την πρώτη μέρα διαδικασίας αιτήσεων.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την πρώτη μέρα υποβολής των αιτήσεων, έξω από το κτίριο όπου θα υποβάλλονται αυτές, και συμβολικό μπλοκάρισμα της εισόδου του κτιρίου, ώστε να διατρανωθεί η αντίθεση του κλάδου στο διαγωνισμό.
  • Αποφάσισαν, επίσης, να προχωρήσει σε ενέργειες ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για τις συνέπειες που θα έχει γι' αυτούς ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ (ανακοινώσεις, πανό κλπ.).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά αποφάσισε, επίσης, να απευθυνθεί στον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Ιωάννη Συγγελάκη και να του ζητήσει να μην ξεκινήσει τη διαδικασία για αιτήσεις πρόσληψης, όπως και να ζητήσει από τους δημάρχους των Δήμων Νομαρχίας Πειραιά να μην παραχωρήσουν σχολικά κτίρια για την παραλαβή αιτήσεων.

Επίσης, καλούν το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εκπαιδευτικών, αντιδρώντας έγκαιρα στο διαγωνισμό και τη διαδικασία αιτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ