Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε γνωρίζει κανείς τους τον υπεύθυνο

Με σειρά δηλώσεων κυβερνητικά στελέχη επιχείρησαν από τη μια να υποβαθμίσουν τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εγκληματική επίθεση κι από την άλλη να αξιοποιήσουν το θέμα για να ζητήσουν «κοινωνική γαλήνη». Ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος ζήτησε με αφορμή την επίθεση «να υπερασπιστούμε όλοι την κοινωνική γαλήνη»(!), ενώ επιχείρησε να «χρεώσει» την εγκληματική επίθεση γενικώς σε «πράξεις ωμής βίας» που συντελούνται «τούτες τις κρίσιμες ώρες», πέρα και έξω από την προσπάθεια που γίνεται από διάφορους κύκλους θωράκισης του συστήματος, για δεύτερη βδομάδα, να δημιουργήσουν κλίμα επίθεσης στο οργανωμένο κίνημα.

Αίσθηση προκάλεσε το «πόρισμα» που έσπευσε να βγάλει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αποδίδοντας τον πυροβολισμό σε «αεροβόλο όπλο»! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ρωτήθηκε σχετικά έκανε τον ανήξερο παραπέμποντας «για περισσότερες λεπτομέρειες στο υπουργείο Εσωτερικών». Επίσης ο Ευ. Αντώναρος αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει πολιτικές ευθύνες για το κλίμα που καλλιεργείται σε βάρος των μαθητικών κινητοποιήσεων. Ομως ήταν ο ίδιος που μια μέρα νωρίτερα είχε εξαπολύσει συκοφαντική επίθεση σε βάρος των μαθητικών αγώνων, μηρυκάζοντας το παραμύθι των δυναμικών μειοψηφιών...

Σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει πολιτικά το γεγονός επιδόθηκε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διά του υφυπουργού Ανδρ. Λυκουρέντζου, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα ακόμη δυσάρεστο συμβάν» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα αξιολογήσουμε το όλο γεγονός στις πραγματικές του διαστάσεις».

Για «κενό πολιτικής και εξουσίας» έκανε λόγο η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, επιδιώκοντας να καπηλευτεί το γεγονός σε όφελος του ΠΑΣΟΚ, λες και δεν είναι η πολιτική του συστήματος που εκκολάπτει τέτοιες ενέργειες, αλλά το κενό αστικής πολιτικής. Με ανακοινώσεις τους ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τη δολοφονική απόπειρα, επιρρίπτουν την πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση την οποία καλούν να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και τη στρατηγική της έντασης.

Πρόκληση είναι η ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. που επιχειρεί να βγάλει λάδι την πολιτική που γεννά τέτοια φαινόμενα φέρνοντας, στο όνομα τού να μην οδηγηθούμε στην ίδια εποχή με περιόδους όπως ο εμφύλιος, τις οποίες περιόδους ο ίδιος χρεώνει στο λαϊκό κίνημα, ζητώντας τάχα ψυχραιμία ώστε... να μην «οδηγηθούμε σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα». Κάνοντας λόγο για κάποιο διεστραμμένο μυαλό που ευθύνεται (μόνο που δε μίλησε για κοινό έγκλημα), βγάζει λάδι επίσης τους όποιους μηχανισμούς μπορεί να κρύβονται πίσω από την ενέργεια. Για να ζητήσει στη συνέχεια ψυχραιμία, εξισώνοντας θύτες και θύματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ