ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική μυωπία, ή πολιτική ψύχωση;

Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις κατηγορίες που εξαπολύει ο ΣΥΝ με τα περί «συγκρότησης μετώπου του ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, σχετικά με τις συνεχιζόμενες κατηγορίες που εξαπολύει ο ΣΥΝ με τα περί «συγκρότησης μετώπου του ΚΚΕ, με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ.» εναντίον του, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Διάβαζα σήμερα και στην "Αυγή" ότι ετοιμάζει μια συγκέντρωση ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα καταγγείλει ότι ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΚΚΕ συνδέουν, στην ουσία, τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, κλπ. Και μάλιστα θα μαζέψει υπογραφές από πνευματικούς ανθρώπους. Το μεγάλο μέρος των πνευματικών ανθρώπων έχει απουσιάσει από πολλά γεγονότα.

Τι να πω γι' αυτό; Φοβάμαι, πολιτική μυωπία υπάρχει, πολιτική τύφλωση; `Η πολιτική ψύχωση; Τα δύο πρώτα ελαφρώς συγχωρούνται. Αν μπορεί κανείς να συγχωρήσει σε κόμμα κάτι τέτοιο. Αλλά με την πολιτική ψύχωση πώς να τα βγάλεις πέρα;

Θέλω να θυμίσω το εξής πράγμα, σε όλους και σε σας και στον κύριο Τσίπρα:

Το ΚΚΕ, στα ντοκουμέντα του, στις ομιλίες του, στις τοποθετήσεις του δεν υιοθέτησε ποτέ τον όρο τρομοκρατία. Και όταν τον χρησιμοποιούμε βάζουμε εισαγωγικά, αριστερά και δεξιά. Τον όρο τρομοκρατία τον χρησιμοποίησε πρώτος ο Μπους, τον χρησιμοποιεί η ΕΕ, τον χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ και με τον όρο τρομοκρατία θέλουν να τσακίσουν, κυριολεκτικά, το λαϊκό κίνημα, το εργατικό κίνημα, το απελευθερωτικό κίνημα, τη λαϊκή εξέγερση, τις απεργίες. Εμείς δε λέμε νόμοι αντιτρομοκρατικοί, λέμε ευρωτρομονόμοι. Και δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο τρομοκρατία για κανένα κόμμα. Ούτε για τους κουκουλοφόρους το χρησιμοποιήσαμε.

Και μάλιστα, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αντιδράσαμε στη χρησιμοποίηση του ευρωτρομονόμου, ή του νόμου Σταθόπουλου του ΠΑΣΟΚ, που είναι στη λογική του ευρωτρομονόμου, που χρησιμοποιήθηκε εδώ στη Λάρισα εναντίον συλληφθέντων νέων που κατηγορούνται για φθορές, δεν ξέρω αν ευσταθούν, ή όχι. Είμαστε αντίθετοι ακόμα και γι' αυτούς που σπάνε βιτρίνες και καίνε τράπεζες. Εάν φανεί ότι έχουν κάνει τέτοιες πράξεις υπάρχει και ποινικός νόμος να τον χρησιμοποιήσουν. Είμαστε αντίθετοι. Επομένως, πρόκειται για πολιτική τύφλωση και ψύχωση, εάν αποδίδουν στο ΚΚΕ τέτοια πρόθεση.

Δεν αποδίδουμε τον όρο τρομοκρατία, ξαναλέμε, ούτε σε κίνημα με το οποίο διαφωνούμε, ούτε σε ομάδα, ούτε ακόμα και σε προβοκατόρικες ενέργειες. Δε χρησιμοποιούμε τον όρο τρομοκράτες, τρομοκρατία. Είναι έξω από το λεξιλόγιό μας. Δεν πήραμε μέρος σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις μαζικών φορέων διότι χρησιμοποιούσαν το σύνθημα "όχι στον πόλεμο, όχι στην τρομοκρατία" γιατί χρησιμοποιούσαν το πρόσχημα του ιμπεριαλισμού.

Μας χωρίζει άβυσσος από την πολιτική της ΝΔ και από την πολιτική του ΛΑ.Ο.Σ., για λόγους καθαρά ταξικούς. Αυτό το ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σαν ανανεωτικό και νεοτεριστικό κόμμα που εμφανίζεται ότι είναι θα προτιμούσαμε να χρησιμοποιήσει άλλα επιχειρήματα από το να δανειστεί επιχειρήματα από το σκουριασμένο οπλοστάσιο του ΠΑΣΟΚ».

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΑΦ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ - ΕΞΑΛΚΟ
Αγώνας ρήξης και ανατροπής

Με τους εργαζόμενους στη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ
Με τους εργαζόμενους στη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ
Μιλώντας στους εργαζόμενους στα εργοστάσια ΣΤΑΦ και ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ - ΕΞΑΛΚΟ, στη Λάρισα, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που βιώνουν, σήμερα, οι εργαζόμενοι - όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα - στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων φυσικών φαινομένων, αλλά συγκεκριμένων πολιτικών που εφαρμόζονται και αποσκοπούν, αποκλειστικά, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας.

Εμείς - τόνισε - λέμε στους εργαζόμενους να μη δεχτούν να πάνε πίσω, αλλά να προχωρήσουν μπροστά, οργανώνοντας την αγωνιστική αντίστασή τους σ' αυτή τη σφοδρή επίθεση και περνώντας στην αντεπίθεση, επιλέγοντας τη ρήξη για την ανατροπή. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι εύκολο κι απαιτεί απόφαση, κόπους και θυσίες. Αλλά χίλιες φορές οι θυσίες της αντίστασης και της αντεπίθεσης, από τα βάσανα και τα μαρτύρια στα οποία οδηγεί η μοιρολατρία και η υποταγή.

Για να φέρει αποτελέσματα ο αγώνας των εργαζομένων - σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα - χρειάζεται:

-- Ενα εργατικό κίνημα ταξικό, μαζικό, ισχυρό, κάτι που προϋποθέτει την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε συνδικαλιστικό επίπεδο.

-- Η εργατική και λαϊκή δυσαρέσκεια να μη σταματάει πριν από την κάλπη, αλλά να εκφραστεί και με την ψήφο, καταδικάζοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Με τους εργαζόμενους στη βιομηχανία ΣΤΑΦ
Με τους εργαζόμενους στη βιομηχανία ΣΤΑΦ
Μόνο να κερδίσετε έχετε από την πρόταση του ΚΚΕ

Σε συγκεντρώσεις στη Φαρκαδόνα Τρικάλων και στον Παλαμά Καρδίτσας μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από την ομιλία στον Παλαμά Καρδίτσας
Από την ομιλία στον Παλαμά Καρδίτσας
Γέμισαν ασφυκτικά από αγρότες και άλλους ανθρώπους του μόχθου το δημαρχείο Φαρκαδόνας Τρικάλων και το Πνευματικό Κέντρο Παλαμά Καρδίτσας, όπου μίλησε χτες το απόγευμα η Αλέκα Παπαρήγα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό ασκώντας πίεση ώστε να αποκτήσει το δικό του κράτος χωρίς συμβιβαστικούς όρους και τους φορείς να συγκεντρώσουν φαρμακευτικό και άλλο υλικό.

Στο ενδιαφέρον που εκφράστηκε για την πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία, τόνισε: «Μόνο να κερδίσει έχει η αγροτιά αν υιοθετήσει το πρόγραμμα και τις θέσεις του ΚΚΕ» και αναφέρθηκε συνοπτικά: Οι καλλιέργειες θα είναι προγραμματισμένες βάσει των αναγκών της κοινωνίας. Εισαγωγές θα κάνεις όπου μόνο χρειάζεται. Θα έχει δουλειά ο αγρότης, θα παίρνει από το κράτος τα καλλιεργητικά μέσα. Δε θα έχει το πρόβλημα πού θα διαθέσει την παραγωγή. Τα έργα υποδομής θα γίνονται από το κράτος. Ο αγρότης θα προσφέρει τη δουλειά και τη γνώση του. Ο αγρότης θα έχει εξασφαλισμένη ζωή που θα γίνεται καλύτερη με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Θα έχει Παιδεία και Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση ίδια για όλους.

Νωρίτερα η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας, που της εξέθεσε τα προβλήματα της περιοχής.

Από την ομιλία στη Φαρκαδόνα Τρικάλων
Από την ομιλία στη Φαρκαδόνα Τρικάλων
Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902» σήμερα Σάββατο, μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 8.30 μ.μ., τη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις πολιτικές εξελίξεις που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στο πλαίσιο περιοδείας της στη Θεσσαλία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ