Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική μυωπία, ή πολιτική ψύχωση;

Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις κατηγορίες που εξαπολύει ο ΣΥΝ με τα περί «συγκρότησης μετώπου του ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, σχετικά με τις συνεχιζόμενες κατηγορίες που εξαπολύει ο ΣΥΝ με τα περί «συγκρότησης μετώπου του ΚΚΕ, με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ.» εναντίον του, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Διάβαζα σήμερα και στην "Αυγή" ότι ετοιμάζει μια συγκέντρωση ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα καταγγείλει ότι ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΚΚΕ συνδέουν, στην ουσία, τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, κλπ. Και μάλιστα θα μαζέψει υπογραφές από πνευματικούς ανθρώπους. Το μεγάλο μέρος των πνευματικών ανθρώπων έχει απουσιάσει από πολλά γεγονότα.

Τι να πω γι' αυτό; Φοβάμαι, πολιτική μυωπία υπάρχει, πολιτική τύφλωση; `Η πολιτική ψύχωση; Τα δύο πρώτα ελαφρώς συγχωρούνται. Αν μπορεί κανείς να συγχωρήσει σε κόμμα κάτι τέτοιο. Αλλά με την πολιτική ψύχωση πώς να τα βγάλεις πέρα;

Θέλω να θυμίσω το εξής πράγμα, σε όλους και σε σας και στον κύριο Τσίπρα:

Το ΚΚΕ, στα ντοκουμέντα του, στις ομιλίες του, στις τοποθετήσεις του δεν υιοθέτησε ποτέ τον όρο τρομοκρατία. Και όταν τον χρησιμοποιούμε βάζουμε εισαγωγικά, αριστερά και δεξιά. Τον όρο τρομοκρατία τον χρησιμοποίησε πρώτος ο Μπους, τον χρησιμοποιεί η ΕΕ, τον χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ και με τον όρο τρομοκρατία θέλουν να τσακίσουν, κυριολεκτικά, το λαϊκό κίνημα, το εργατικό κίνημα, το απελευθερωτικό κίνημα, τη λαϊκή εξέγερση, τις απεργίες. Εμείς δε λέμε νόμοι αντιτρομοκρατικοί, λέμε ευρωτρομονόμοι. Και δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο τρομοκρατία για κανένα κόμμα. Ούτε για τους κουκουλοφόρους το χρησιμοποιήσαμε.

Και μάλιστα, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αντιδράσαμε στη χρησιμοποίηση του ευρωτρομονόμου, ή του νόμου Σταθόπουλου του ΠΑΣΟΚ, που είναι στη λογική του ευρωτρομονόμου, που χρησιμοποιήθηκε εδώ στη Λάρισα εναντίον συλληφθέντων νέων που κατηγορούνται για φθορές, δεν ξέρω αν ευσταθούν, ή όχι. Είμαστε αντίθετοι ακόμα και γι' αυτούς που σπάνε βιτρίνες και καίνε τράπεζες. Εάν φανεί ότι έχουν κάνει τέτοιες πράξεις υπάρχει και ποινικός νόμος να τον χρησιμοποιήσουν. Είμαστε αντίθετοι. Επομένως, πρόκειται για πολιτική τύφλωση και ψύχωση, εάν αποδίδουν στο ΚΚΕ τέτοια πρόθεση.

Δεν αποδίδουμε τον όρο τρομοκρατία, ξαναλέμε, ούτε σε κίνημα με το οποίο διαφωνούμε, ούτε σε ομάδα, ούτε ακόμα και σε προβοκατόρικες ενέργειες. Δε χρησιμοποιούμε τον όρο τρομοκράτες, τρομοκρατία. Είναι έξω από το λεξιλόγιό μας. Δεν πήραμε μέρος σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις μαζικών φορέων διότι χρησιμοποιούσαν το σύνθημα "όχι στον πόλεμο, όχι στην τρομοκρατία" γιατί χρησιμοποιούσαν το πρόσχημα του ιμπεριαλισμού.

Μας χωρίζει άβυσσος από την πολιτική της ΝΔ και από την πολιτική του ΛΑ.Ο.Σ., για λόγους καθαρά ταξικούς. Αυτό το ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σαν ανανεωτικό και νεοτεριστικό κόμμα που εμφανίζεται ότι είναι θα προτιμούσαμε να χρησιμοποιήσει άλλα επιχειρήματα από το να δανειστεί επιχειρήματα από το σκουριασμένο οπλοστάσιο του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ