Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυκλοφοριακό (και πολιτικό) έμφραγμα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το απόλυτο κυκλοφοριακό έμφραγμα πρόκειται να αντιμετωπίσουν σε πέντε χρόνια οι κάτοικοι του πολύπαθου Λεκανοπεδίου Αττικής, όπως δείχνουν μελέτες του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Γεγονός που οφείλεται, βέβαια, στην αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τι δείχνουν οι μελέτες αυτές;

  • Οτι καθημερινά στην Αττική γίνονται 8.000.000 μετακινήσεις, ενώ εκτιμάται ότι τα επόμενα 5 χρόνια ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 10.000.000 μετακινήσεις, εκ των οποίων ποσοστό 40%-45% θα αφορά μετακινήσεις από και προς την εργασία.
  • Οτι κάθε χρόνο στο Λεκανοπέδιο κυκλοφορούν 150.000 νέα οχήματα και εάν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί, το 2010 θα παρατηρείται κορεσμός στο 95% των μεγάλων οδικών αξόνων, και το 2013 αυτός ο κορεσμός θα αγγίξει το 98%!

Δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για την αύξηση των μετακινήσεων με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τονίζουν οι συγκοινωνιολόγοι. Αναφέρουν μάλιστα ως ενδεικτικό στοιχείο το γεγονός ότι από την αρχή του χρόνου το εισιτήριο για όποιον χρησιμοποιεί το λεωφορείο για μια διαδρομή, κοστίζει ένα ευρώ, ενώ πέρσι κόστιζε μόλις 0,50 ευρώ. Σε δώδεκα μήνες είχαμε δηλαδή μια αύξηση κατά 100%!

Η αύξηση αυτή - κατά τους συγκοινωνιολόγους - αποτελεί το απόλυτο αντικίνητρο για τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δικαιώνοντας απόλυτα τις θέσεις του ΚΚΕ που παλεύει για: Δημόσιες, σύγχρονες φθηνές συγκοινωνίες και με δωρεάν ζώνη το πρωί. Μείωση των εισιτηρίων την υπόλοιπη μέρα. Υποδομές και έργα που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να πληρώνει ο λαός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ