Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Εξι κλήσεις σε μέλη της ΚΕΔ

Συνεχίζονται να αποστέλλονται κλήσεις σε υπόπτους που φέρεται να έχουν εμπλοκή στις σκανδαλώδεις ανταλλαγές δημόσιας γης με τη Μονή Βατοπεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλα έξι άτομα μέλη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) έχουν λάβει κλήσεις από τους εισαγγελείς Εφετών Ευ. Σταθοπούλου και Π. Στραγάκη που ερευνούν την υπόθεση με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όσον αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Οι έξι ύποπτοι αναμένεται να προσέλθουν στον εισαγγελέα για να καταθέσουν την επόμενη βδομάδα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσουν να λάβουν προθεσμία. Μέχρι τώρα έχουν αποσταλεί 45 κλήσεις σε υπόπτους για να καταθέσουν.

Στο μεταξύ, στις 4 Φλεβάρη θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος, καθώς και η πρώην πρόεδρος του Πρωτοδικείου Ροδόπης Μ. Ψάλτη για τις ευθύνες τους να κλείσει η δίκη του 2003, που είχε ως αποτέλεσμα να «κερδίσει» την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας η Μονή Βατοπεδίου σε βάρος του Δημοσίου. Η Μ. Ψάλτη κατηγορείται για το αδίκημα (πλημμέλημα) της παραβίασης δικαστικού απόρρητου και της παράβασης καθήκοντος, ενώ οι δύο μοναχοί κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ