Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Αθλια η κατάσταση στο Λιμενικό Σώμα

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την κατάσταση του Λιμενικού Σώματος, με αφορμή τον πνιγμό τριών ψαράδων στη θαλάσσια περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τον άδικο χαμό των τριών ερασιτεχνών ψαράδων. Οι τρεις βρήκαν το θάνατο όταν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με τη βάρκα και τη μηχανή της, επικοινώνησαν με το Λιμενικό και ενημέρωσαν για την κατάστασή τους, αλλά τα σκάφη του Λιμενικού, τόσο αυτό του Μεσολογγίου όσο και εκείνο του Αστακού δεν κινήθηκαν. Ηταν αμφότερα χαλασμένα! Οπως και το σκάφος του Λιμεναρχείου Λευκάδας!

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ανθρώπινες ζωές έχουν κινδυνέψει στη θάλασσα, αυτή τη φορά με τραγική κατάληξη. Με την 4209/04-09-2008 Ερώτησή μας προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας είχαμε μεταφέρει τις καταγγελίες των ψαράδων της περιοχής του Αμβρακικού κόλπου ότι, σε αντίστοιχο περιστατικό, τα σκάφη του Λιμενικού ήταν ακινητοποιημένα λόγω βλάβης. Ο υφυπουργός με την 646/24/09/2008 απάντησή του, γενικολογώντας, υποστήριξε πως ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία έλλειψη. Δυστυχώς, η πραγματικότητα τον διέψευσε δραματικά.

Πιστεύουμε πως η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού δεν είναι πρόβλημα απλώς μιας ανίκανης κυβέρνησης αλλά ζήτημα γενικότερου προσανατολισμού. Η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού είναι πάντα έγκαιρη όταν πρόκειται για το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά πάντα αργή όταν πρόκειται για το λαό. Χρήματα υπάρχουν για τις τράπεζες, αλλά όχι για υποδομές που εξυπηρετούν το λαό και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ελλείψεων του Λιμενικού Σώματος, οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ