Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εγκαλεί την κυβέρνηση για «απουσία σχεδίου»...

... επιζητώντας επίσπευση των μέτρων στήριξης του κεφαλαίου

Ελλειψη «καθαρού στίγματος στην οικονομική πολιτική» από την κυβέρνηση διέκρινε το ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική των μεταρρυθμίσεων, απαιτώντας επί της ουσίας επίσπευση των μέτρων στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου.

Απουσία πεδίου αντιπαράθεσης στην εφαρμοζόμενη πολιτική από την κυβέρνηση, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει ταχτεί υπέρ των «αναγκαίων αλλαγών» δηλαδή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο κράτος, στην οικονομία, στην παιδεία και την υγεία, αλλά και τη στήριξη της «επιχειρηματικότητας» με την ενίσχυση της «ρευστότητας» των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τη χτεσινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής οικονομικής πολιτικής, αρκέστηκε στη διατύπωση ερωτημάτων «για το χρόνο σύστασής της και τη σύνθεσή της»... Οπως ανέφερε: «όλοι μας έχουμε ερωτηματικά, γιατί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων είναι μέλος μιας Επιτροπής οικονομικής διαχείρισης της κυβέρνησης;».

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συντηρώντας το διαγωνισμό εξαπάτησης του λαού που έχει στήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, που βασίζεται σε φιλολαϊκές κορόνες, κάλεσε το νέο υπουργό Οικονομίας να απαντήσει: «Εάν σκοπεύει πράγματι να αλλάξει τις προτεραιότητες των δαπανών, προκρίνοντας τις δημόσιες επενδύσεις». Την ίδια στιγμή που οι εταίροι του δικομματισμού συμφωνούν στην παροχή ζεστού χρήματος στο μεγάλο κεφάλαιο, «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» γύρω από το μέγεθος των «ψίχουλων» που υπόσχονται στα πιο εξαθλιωμένα τμήματα του πληθυσμού.

Βέβαια ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν παρέλειψε να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι «δεν έχει σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση», προσθέτοντας, διεκδικώντας το χρίσμα του «καλύτερου διαχειριστή», ότι «το ΠΑΣΟΚ, εδώ και καιρό, έχει ζητήσει να έρθει στη Βουλή για συζήτηση ένα επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Ενα πρόγραμμα, το οποίο να κάνει μια ανακατανομή δαπανών και μια αναδιανομή εσόδων», πάντα φυσικά με γνώμονα τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ