Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνη κατάσταση

Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο - κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου - η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε:

«Πρόκειται για κατάσταση απαράδεκτη και επικίνδυνη. Κατ' αρχήν η ηγεσία της Τουρκίας, όπως ξέρετε, έχει υπογραμμίσει ότι ο ζωτικός της χώρος φτάνει μέχρι τα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου, και επέκρινε την κυπριακή προεδρία και την κυπριακή κυβέρνηση γιατί κάνει έρευνες για πετρέλαια στα δικά της χωρικά ύδατα στην Κύπρο. Επομένως οι παραβιάσεις δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Εντάσσονται μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Και η κατάσταση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.

Εμείς δε δεχόμαστε αυτές τις παραβιάσεις και ξέρετε πολύ καλά ότι μέσα στις θέσεις μας είναι η καταγγελία της κυβέρνησης και της προηγούμενης και των άλλων κομμάτων γιατί έχουν δεχτεί εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων μέσω του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει καταργήσει σύνορα, χάρτες - οι χάρτες είναι χωρίς σύνορα - έχει καταργήσει την έννοια του εθνικού εναέριου χώρου. Και, εν πάση περιπτώσει, εμείς δεν ικανοποιούμαστε καθόλου να πηγαίνει η κ. Μπακογιάννη στον Αμερικανό πρέσβη και να εκλιπαρεί μια καλή φράση και μια καλή θέση. Το ζήτημα πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Θα μου πείτε: Μα άμα μπει μπορεί να πάρουμε αρνητικές θέσεις... Ε, να ξέρει κι ο ελληνικός λαός με ποιους έχει να κάνει. Δεν μπορεί στο όνομα να μην εκθέσουμε τους "συμμάχους" και να μην εκτεθεί και η κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός να πιστεύει ότι η Τουρκία κάνει ό,τι κάνει μόνο γιατί έχει το δικό της τσαμπουκά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ