ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Με πίστη για την επίτευξη των στόχων

Με ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα και πίστη για επίτευξη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ συνεχίζουν να δίνουν οι κομμουνιστές της Θεσσαλίας τη μάχη με το κουπόνι στο χέρι. Σε κλίμα αισιοδοξίας και ευγενούς άμιλλας, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ, εξορμούν σε χώρους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας, σε συνοικίες πόλεων και σε χωριά. Στο κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι της περιοχής όπου απευθύνονται, ανταποκρίνονται πρόθυμα. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της Οικονομικής Εξόρμησης αναπτύσσεται πλούσιος και γόνιμος διάλογος για τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως αυτές των μικρομεσαίων αγροτών και οι κομμουνιστές έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ ενόψει και του 18ου Συνεδρίου.

Συνολικά, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλία είχαν καλύψει μέχρι την περασμένη Δευτέρα το 65,92 % του πλάνου τους, με το Νομό Μαγνησίας να φτάνει στο 72,11%, Λάρισας στο 66, 91%, Καρδίτσας στο 58,81% και Τρικάλων στο 56,38%. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, στην περιοχή έχουν καλύψει το 55,76% του πλάνου.

Στο νομό Τρικάλων, την πρωτιά έχει η Αχτίδα Πόλης που έφτασε στο 57,12% του πλάνου της, ενώ από τις Κομματικές Οργανώσεις, η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων που φτάνει στο 90% και ακολουθούν οι ΚΟΒ Μπάρας με 88, 43% και ΚΟΒ Δημοσίων Υπαλλήλων με 74,07%. Αναφερόμενη στο κλίμα αισιοδοξίας που δίνεται η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, η Κούλα Τσιτσιά, Γραμματέας της Αχτίδας Πόλης Τρικάλων του ΚΚΕ τονίζει: «Η ΚΟ Τρικάλων έχει "δεσμούς" με τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Κι απευθυνόμαστε σ' αυτούς, ζητώντας να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που αναγνωρίζουν ότι υπερασπίζεται συνεχώς, με συνέπεια τα συμφέροντά τους. Η ανταπόκρισή τους, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, είναι μεγάλη. Ομως, δεν εφησυχάζουμε. Χρειάζεται να εντείνουμε τη δουλειά μας. Ακόμα πιο συστηματικά κι αποφασιστικά να διευρύνουμε το άνοιγμά μας, με το κουπόνι στο χέρι για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Εντείνονται οι προσπάθειες

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η μάχη της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος στη Δυτική Μακεδονία, ενώ μέχρι τώρα οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής έχουν καλύψει πάνω από το 65% του πλάνου. Πρώτες στη σειρά κάλυψης του πλάνου είναι οι Νομαρχιακές Οργανώσεις Κοζάνης και Καστοριάς και από τις ΚΟΒ οι ΕΒΕ της Κοζάνης, καθώς και οι Εκπαιδευτικοί της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ απλώνει τη δουλειά με εξορμήσεις σε περισσότερους εργασιακούς χώρους και συνοικίες, ενισχύοντας ιδιαίτερα τις μαζικές μορφές της οικονομικής εξόρμησης σε χώρους της ΔΕΗ και των υπηρεσιών. Παράλληλα, οργανώνει άλλες οικονομικές δραστηριότητες (π.χ. συνεστιάσεις) σε Κοζάνη, Γρεβενά και αλλού.

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην περιοχή εντείνουν τις προσπάθειές τους, αισιοδοξώντας ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο στόχο της κάλυψης του πλάνου», δηλώνει ο Γραμματέας της ΚΟ Κοζάνης του ΚΚΕ, Γιώργος Στραβού. Η απήχηση της πολιτικής πρότασης Κόμματος, το ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ εν όψει και του 18ου Συνεδρίου, οι πολύμορφες και πολύπλευρες παρεμβάσεις των κομματικών οργανώσεων, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας, ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μεγάλες είναι οι προσφορές των αντιστασιακών και των μεγαλύτερων σε ηλικία μελών και φίλων του Κόμματος, καθώς η οικονομική αυτή εξόρμηση έχει και σαν στόχο τη δημιουργία στέγης για το Αρχείο του Κόμματος».

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Επίθεση εναντίον γραφείων του ΚΚΕ

Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης εναντίον των γραφείων της ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ, προκαλώντας υλικές ζημιές. Αμεση ήταν η απάντηση των κομματικών δυνάμεων, που χτες βράδυ πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση έξω απ' τα γραφεία και διαδήλωσαν πως τέτοιες ενέργειες δεν πτοούν τους κομμουνιστές και θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Η Αχτίδα Νότιων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση, υπογραμμίζοντας πως «αυτού του είδους οι ενέργειες, όποιες κι αν είναι, δεν πρόκειται ούτε στιγμή να αναστείλουν τη δράση των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, των ΚΝιτών και ΚΝιτισσών. Επιβεβαιώνονται καθημερινά οι θέσεις και εκτιμήσεις του Κόμματος ότι, στο στόχο της κρατικής βίας και καταστολής και της δράσης μηχανισμών που λειτουργούν με την κουκούλα, την πέτρα και το γκαζάκι, βρίσκεται το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα».

Οι κομματικές και ΚΝίτικες οργανώσεις της Νέας Σμύρνης υπογραμμίζουν πως θα συνεχίσουν εντονότερα την καθημερινή τους δράση για την οργάνωση της λαϊκής πάλης, για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος. Απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους νέους, στους συνταξιούχους, στις γυναίκες και τους μετανάστες:

  • Σε συνέχιση και όξυνση της πάλης με όλες τις μορφές. Καμιά υποστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
  • Οργάνωση παντού! Στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα σχολεία και στις σχολές. Για να τσακιστεί η κρατική - παρακρατική βία και η εργοδοτική τρομοκρατία.
  • Να καταργηθούν οι τρομονόμοι και ευρωτρομονόμοι, που από κοινού ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
  • Να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο ενίσχυσης της δημοτικής αστυνομίας ως μηχανισμού καταστολής, να διαλυθούν τα σώματα ασφαλείας που είναι προορισμένα να καταστέλλουν το λαϊκό κίνημα.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Μαζικός, αποφασιστικός και περιφρουρημένος αγώνας παντού για καλύτερους μισθούς και μεροκάματα, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία - Υγεία - Ασφάλιση, για τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα μέχρι τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ. Για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας. Για να έρθει στο προσκήνιο ο λαός!».

Εκδήλωση του ΚΜΕ

Το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ με θέμα: «Καπιταλιστική Οικονομική Κρίση: Η αντιπαράθεση του Μαρξισμού - Λενινισμού με αστικές και οπορτουνιστικές θεωρίες και πολιτικές» τη Δευτέρα 26/1, ώρα 18.00, στην αίθουσα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου).

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Στην κρατική τηλεόραση ΕΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη, θα περιοδεύσει σήμερα Παρασκευή, στις 2 μ.μ., αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης ΜΜΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Σοφία Καλαντίδου.

-- Συνεστίαση διοργανώνει η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ σήμερα Παρασκευή 16 Γενάρη, ώρα 9 μ.μ., στο κέντρο «ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ» στην Ελεούσα.

  • Αύριο Σάββατο 17 Γενάρη συνεστιάσεις διοργανώνουν:

-- Η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ, ώρα 9.30 μ.μ., στο κέντρο «Παράδεισος» στη Λυγιά.

-- Η Αχτίδα Λαγκαδά της ΚΟΘ του ΚΚΕ στο κέντρο «ΜΕΘΕΞΙΣ» (Λητή). Θα χαιρετίσει η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του Κόμματος.

-- Η ΚΟΒ Σταυρού της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ώρα 7 μ.μ., θα κόψει την πίτα της στην καφετερία «ΓΙΟΚΟΤΟΣ». Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Ζιώγας, βουλευτής του Κόμματος.

Περιοδεία στη Νότια Εύβοια

Περιοδεία στη Νότια Εύβοια θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, το πρωί θα περιοδεύσει στην πόλη της Καρύστου, όπου θα επισκεφτεί το νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας. θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, το σωματείο και τη διοίκηση και στη συνέχεια στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Καρύστου, όπως και στο Μαρμάρι με τον δήμαρχο Μαρμαρίου.

Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον Δήμο Αυλώνος, στα δημοτικά διαμερίσματα Νεοχωρίου, Οχτωνίας και Αυλωναρίου, ενώ στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΚΟΒ Αυλώνας στην ταβέρνα «Ποθητάκη» στο Αυλωνάρι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ