ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Τα βλέμματα στο... βορρά

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με την αναμέτρηση της Τούμπας όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό (21.15 ΑΛΦΑ) να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στην άλλη αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στις Σέρρες με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό (19.00 ΑΛΦΑ).

Στην Τούμπα ο «Δικέφαλος» χωρίς τον Μουσλίμοβιτς που ταλαιπωρείται από ίωση, μετά την πρόκριση επί του Αρη αλλά και τη νίκη απέναντι στον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα, έχει στόχο να βάλει από σήμερα τις βάσεις ώστε να έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς. Το να μη δεχτεί γκολ προκειμένου να έχει το πάνω χέρι στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι και ο στόχος του Ολυμπιακού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να ετοιμάζει αλλαγές στην ενδεκάδα (δεν ταξίδεψαν Γκαλέτι, Ντιόγο, Λέτο, Ντομί). Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο νεαποκτηθείς Αγγλος επιθετικός Ντερμπισάιρ.

  • Στο άλλο ματς, με τον Πολωνό αμυντικό Γιάκουμπ Βαβρζίνιακ να είναι στην αποστολή, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό ψάχνοντας τη νίκη που θα του κάνει πιο εύκολη την αποστολή του στη ρεβάνς.. Από την άλλη, χωρίς άγχος ο Πανσερραϊκός θα προσπαθήσει να ανοίξει το δρόμο για να κάνει την έκπληξη.
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ελληνοϊσπανικές κόντρες

Διήμερο (σήμερα και αύριο) ελληνοϊσπανικών μονομαχιών περιλαμβάνει η 2η αγωνιστική της φάσης ΤΟΠ-16 στην Ευρωλίγκα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» ανοίγουν πρώτοι σήμερα την αυλαία κόντρα στη Μάλαγα εκτός έδρας (21.45, ΝΟΒΑ) ενώ ακολουθούν αύριο στο ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκοι» με αντίπαλο την Ταουγκρές.

Οσον αφορά τους «πράσινους» το σημερινό παιχνίδι αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου, σε περίπτωση νίκης, να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς, απέναντι όμως σε μια ομάδα που έχει δυο χρόνια να χάσει στην έδρα της (από το 2006). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αν και αναγνωρίζει τις δυσκολίες που έχει σήμερα η αποστολή, πιστεύει ότι η ομάδα του έχει όλες τις προϋποθέσεις να φύγει νικήτρια από τη Μάλαγα, αρκεί να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον ΟΠΑΠ

Προς το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) πιθανόν θα οδεύσει το θέμα του λεγόμενου μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, δηλαδή η δυνατότητα που έχει ο Οργανισμός να διεξάγει τυχερά παιχνίδια, όπως ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΚΙΝΟ κ.ά. Ειδικότερα, στη μεθαυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, Π. Κοτσώνης και Δ. Γρατσίας, θα προτείνουν να σταλούν σχετικά ερωτήματα στο ΔΕΚ για να αποφανθεί για το αν το ελληνικό δημόσιο μπορεί να παραχωρήσει σε μια μόνο εταιρεία το αποκλειστικό δικαίωμα των τυχερών παιχνιδιών.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει δύο βρετανικές εταιρείες και ζητάνε να ακυρωθεί η άρνηση του υπουργείου Οικονομίας να τους χορηγήσει άδεια για τη διενέργεια στοιχημάτων και τη λειτουργία δικτύου πρακτορείων αντίστοιχων με εκείνων του ΟΠΑΠ. Οι εταιρείες επικαλούνται την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ελεύθερης εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών στον τομέα της διεξαγωγής των αθλητικών στοιχημάτων και παιχνιδιών.

Στο μεταξύ, οι σύμβουλοι επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξουν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι δικαιολογούνται περιορισμοί στο τομέα των στοιχημάτων από την ελληνική Πολιτεία, εφόσον αποσκοπούν στη μείωση της προσφοράς των τυχερών παιχνιδιών ή στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος και της εγκληματικότητας. Επίσης, οι εισηγητές θα αναφέρουν ότι το αποκλειστικό δικαίωμα που έχει ο ΟΠΑΠ δε συνδράμει στην καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ούτε στην προστασία της νεολαίας, καθώς η συμπλήρωση των δελτίων στοιχημάτων είναι ελεύθερη και ανώνυμη, τα δε κέρδη καταβάλλονται στον κομιστή του δελτίου, ενώ η συμμετοχή ανηλίκων στον τζόγο δεν απαγορεύεται.

Γ' Εθνική

Με τις αναμετρήσεις της 22ης αγωνιστικής (15.00) συνεχίζεται σήμερα - και στους δύο ομίλους - το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Οι αγώνες είναι (1ος): Αίας Σαλαμίνας - Ηλιούπολη, Βύζας - Παναργειακός, Ατσαλένιος - Χαϊδάρι, Αγία Παρασκευή - Φωστήρας, Αιγάλεω - Κεραυνός Κερατέας, Ολυμπιακός Χερσονήσου - Αγιος Δημήτριος, Παναχαϊκή - Κόρινθος, Αστέρας Ρεθύμνου - Ρόδος (14:00). Το παιχνίδι Αιολικός - Κορωπί δε θα διεξαχθεί λόγω παραίτησης της γηπεδούχου ΠΑΕ από το πρωτάθλημα. (2ος): Εθνικός Κατερίνης - Αναγέννηση Γιαννιτσών, Θερμαϊκός - Πρέβεζα, Λαμία - Φωκικός, Δόξα Δράμας - Εθνικός Φιλιππιάδας, Νίκη Βόλου - Οδυσσέας Αναγέννησης, Παναιτωλικός - Αναγέννηση Αρτας, ΠΑΟ Νέων Επιβατών - Μακεδονικός, Πυρσός Γρεβενών - Εορδαϊκός. Ο αγώνας Ζάκυνθος - Ενωση Θράκης, δε θα διεξαχθεί λόγω υποβιβασμού των φιλοξενουμένων.

ΠΑΟ
Αρχισαν τα... μεθεόρτια

Μετωπική σύγκρουση των μετόχων του Παναθηναϊκού προέκυψε με βάση τα όσα συνέβησαν στη γιορτή στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του συλλόγου. Η έκρηξη των αδελφών Γιαννακόπουλου για την ενέργεια να ξεκρεμαστούν από την οροφή του σταδίου τα λάβαρα της ομάδας μπάσκετ που απεικόνιζαν τα τρόπαια της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Πατέρα. Με χτεσινή του ανακοίνωση παραδέχεται το λάθος, ωστόσο υποστηρίζει ότι δε δέχεται ύβρεις και απειλές (φωτογραφίζοντας σχετικό ρεπορτάζ αθλητικής εφημερίδας προσκείμενης στους «πράσινους») ενώ κάνει λόγο για υπονόμευση της ενότητας της ομάδας. «Δε νοείται να καταλογίζουμε στους διοργανωτές "βέβηλες" προθέσεις με αποτέλεσμα να υπονομεύονται οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών για έναν Παναθηναϊκό ενιαίο, αδιαίρετο και δυνατό. Εργάζομαι αδιάκοπα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα και τη διαφύλαξη της ενότητάς του», αναφέρει ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης, του Συνδέσμου Ηρακλείου, ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής, θα σφυρίξουν: Πανθρακικός - Ολυμπιακός (Σταθόπουλος), Λάρισα - ΑΕΚ (Σπάθας), Αστέρας Τρίπολης - Πανσερραϊκός (Παμπορίδης), Αρης - Πανιώνιος (Δαλούκας), Ξάνθη - Λεβαδειακός (Κύρκος), Εργοτέλης - Ηρακλής (Σταυρίδης), Θρασύβουλος - ΟΦΗ (Ντάτης).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ