ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πρόγραμμα δράσης για την 8η Μάρτη

Πρωτοβουλίες από το ΠΑΜΕ και για την 21η Μάρτη, Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας

Την ανάγκη έντασης της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών αναδεικνύει το ΠΑΜΕ μπροστά στην 8η του Μάρτη
Την ανάγκη έντασης της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών αναδεικνύει το ΠΑΜΕ μπροστά στην 8η του Μάρτη
Πολύμορφη δράση, μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, προγραμματίζει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την Παρασκευή 6 Μάρτη στις 10 π.μ. Καλεί τα συνδικάτα, τις εργαζόμενες, τις μετανάστριες, τους μαζικούς φορείς να πάρουν μέρος «για να καταγγείλουμε την προσπάθεια του κεφαλαίου, των πολιτικών του εκπροσώπων, να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στις πλάτες των γυναικών. Να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών γυναικών και του συνόλου της εργατικής τάξης».

Προγραμματίζει ακόμα περιοδείες σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς. Την Τρίτη 3 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο NOVOTEL, την Τετάρτη 4 Μάρτη στις 12.30 μ.μ. στο Γηροκομείο Αθηνών, την Πέμπτη 5 Μάρτη στις 9 το πρωί στον «Ευαγγελισμό», στις 12 το μεσημέρι στο εργοστάσιο «Αγκλούπα» και στη 1 μ.μ στη «Μακοπλέξ».

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και την 21η Μάρτη, Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, το τμήμα εκμάθησης Ελληνικών του ΠΑΜΕ για τους μετανάστες οργανώνει εκδήλωση, που θα την παρακολουθήσουν μετανάστριες αλλά και μετανάστες που στις πατρίδες τους τα προβλήματα των γυναικών είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο που πραγματοποιούνται τα μαθήματα. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις την Κυριακή 15 Μάρτη στην Ακρόπολη και την Κυριακή 22 Μάρτη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στηρίζει την εκδήλωση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ενωση εργαζόμενων από το Μπαγκλαντές, το Σάββατο 7 Μάρτη στις 5 μ.μ. Καλεί συνδικάτα και συνδικαλιστές να στηρίξουν την εκδήλωση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες εργάτες. «Οι μετανάστες βιώνουν την αντιλαϊκή πολιτική με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, έχοντας τη διπλή ιδιότητα του μετανάστη - εργάτη. Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας είναι εφόδιο για τους κοινούς αγώνες που επιβάλλεται να αναπτύσσουμε», υπογραμμίζει η Εκτελεστική Γραμματεία.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Ενάντια στο κεφάλαιο και τους βαστάζους του

Η νέα αποκαλυπτική επιστολή του ΣΕΒ στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιβεβαιώνει την αντεργατική τους σύμπραξη και ενισχύει την ανάγκη να πάρει πανεργατική απάντηση το κοινό τους μέτωπο

Με τόλμη και αποφασιστικότητα, οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 17 Μάρτη και της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 2 Απρίλη. Χωρίς καμιά αναμονή, ταξικά συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και επιτροπές αγώνα, σχεδιάζουν μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες, συνελεύσεις και συσκέψεις σε εργοστάσια και επιχειρήσεις. Μιλάνε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εργάτες, οργανώνουν την πάλη της εργατικής τάξης. Για να μην περάσουν οι απολύσεις, οι εργοδοτικοί εκβιασμοί, για να μπει φρένο στην αυθαιρεσία του κεφαλαίου. Για να μην πληρώσουν το μάρμαρο της κρίσης οι εργαζόμενοι.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στην Πλατεία Κοραή στις 6.30 μ.μ. Η δράση αυτή, ο συντονισμός και η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων γίνονται ακόμα πιο αναγκαία καθώς πληθαίνουν οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες και οι υποχρεωτικές άδειες, ενώ οι εργοδότες με τις κυβερνητικές ευλογίες αποθρασύνονται. Μπροστά σε αυτήν την επίθεση, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός γίνεται, για άλλη μια φορά, στήριγμα και αρωγός της εργοδοτικής αδιαλλαξίας.

Σε κοινό μέτωπο ΣΕΒ - ΓΣΕΕ

Την ώρα όμως που οι εργάτες και τα ταξικά συνδικάτα παλεύουν για να ορθώσουν μέτωπο αντίστασης, η εργοδοσία με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σπεύδουν να διαμορφώσουν το «κοινό μέτωπο των "κοινωνικών εταίρων" προς αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης», όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην επιστολή πρόσκληση του προέδρου του ΣΕΒ προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, για νέα συνάντηση. Μάλιστα, είναι τέτοια η πρεμούρα του ΣΕΒ για τη διαμόρφωση του αντι-μπλόκ των «κοινωνικών εταίρων» προς τους εργατικούς αγώνες, που ζητάνε την επόμενη βδομάδα να γίνει νέα συνάντηση και παραπέρα επεξεργασία των κοινών τους θέσεων.

Οπως προκύπτει και από την επιστολή, ο «διάλογος» εργοδοτών και πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ όχι μόνο επιταχύνεται αλλά ήδη - από την πρώτη κιόλας συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ - έχει καταλήξει σε 11 «σημεία σύγκλισης», όπως γράφει και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. Πρόκειται για σημεία σύγκλισης που είναι κόλαφος για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Καταρχήν, ενώ δημόσια η πλειοψηφία εμφανίζεται να καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουν «για να μην πληρώσουν την κρίση» και στα κανάλια μιλάει για «απόκρουση απολύσεων και εισοδηματική προστασία», στην πραγματικότητα στις συναντήσεις της με τον ΣΕΒ, προωθεί τις απαιτήσεις της εργοδοσίας.

Σφάζουν τα εργασιακά δικαιώματα

Οπως προκύπτει από την επιστολή του προέδρου του ΣΕΒ:

  • Ηδη συζήτησαν και συγκλίνουν στη «μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» κάτι που μαθηματικά θα οδηγήσει στην παραπέρα συρρίκνωση των εσόδων του ΙΚΑ, αλλά το χειρότερο, η ΓΣΕΕ αποδέχεται ότι οι εισφορές είναι βάρος για τις επιχειρήσεις. Δηλαδή, αποδέχεται ότι ο εργάτης «είναι κόστος», είναι πρόβλημα και όχι τα κέρδη της εργοδοσίας.
  • ΓΣΕΕ και ΣΕΒ συμφωνούν στη χρηματοδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών για τους νεοπροσλαμβανόμενους, δηλαδή και πάλι ελάφρυνση για τους εργοδότες, η οποία μέσω του προϋπολογισμού θα μετακυληθεί στους φορολογούμενους, οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι οι μισθωτοί.
  • Τρίτο σημείο συμφωνίας είναι «η κατάργηση αντικινήτρων στη διανομή κερδών», δηλαδή παραπέρα αφορολόγητα κέρδη για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και τους μετόχους, την ώρα μάλιστα που η αύξηση των έμμεσων φόρων στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, τα τελευταία χρόνια, τσακίζει τα εργατικά εισοδήματα. Παράλληλα, ζητείται φοροαπαλλαγή και για τη λεγόμενη «πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη χαμηλόμισθων», κάτι που οδηγεί στο να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης - μια μορφή ιδιωτικής ασφάλισης - τα οποία δεν έχουν προχωρήσει όπως θα ήθελαν οι επιχειρήσεις.
  • Σε συζήτηση έχει μπει και η πρόταση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για «δημιουργία ταμείου αναχρηματοδότησης επιχειρήσεων», πρόταση που και πάλι αφήνει στο απυρόβλητο τα τεράστια κέρδη τα οποία έχουν συσσωρεύσει οι βιομήχανοι και στόχο έχει να τους εξασφαλίσει εκ νέου υπέρογκες επιδοτήσεις.
  • Βαθιά αντεργατικό και επικίνδυνο είναι και το σημείο «σύγκλισης» των δύο πλευρών για την εφαρμογή στον ΟΑΕΔ «του νόμου περί ΔΕΚΟ», με δεδομένο τις ανατροπές που έχουν επιβληθεί στις εργασιακές σχέσεις ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους.
  • Οσο για την καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, στην οποία επίσης συμφωνούν οι «κοινωνικοί εταίροι», όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για ψίχουλα, τα οποία θα δίνονται στους εργάτες που οι βιομήχανοι πετάνε στο δρόμο, αφού τους ξεζούμισαν.
  • Η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας, για να υπάρχει «κοινωνικό σχέδιο στις ομαδικές απολύσεις», όπως διατυπώνεται στο κείμενο με τα σημεία σύγκλισης, είναι άλλη μία προσπάθεια των κοινωνικών εταίρων να χρυσώσουν το χάπι των ομαδικών απολύσεων, να αποκοιμίσουν τους εργαζόμενους με τη δήθεν ευαισθησία που δείχνει το ιερατείο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επί της ουσίας, και εδώ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποδέχεται τις ομαδικές απολύσεις αρκεί να υπάρχει «κοινωνικό σχέδιο»!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΦΑΓΕ»
Σταθέρα βήματα συσπείρωσης

Ολοκληρώθηκαν χτες οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων στη «ΦΑΓΕ». Οι ψηφίσαντες αυξήθηκαν κατά 40% συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές, χαρακτηριστικό που δείχνει την ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα που απηύθυνε η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» για δυνάμωμα του Σωματείου και ενίσχυση των ταξικών του χαρακτηριστικών. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, με δεδομένη την προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει εργοδοτικό συνδυασμό, αλλά και να αποτρέψει τους εργαζόμενους από το να συμμετάσχουν στις εκλογές. Προσπάθεια που έπεσε στο κενό.

Στις φετινές αρχαιρεσίες συμμετείχαν 198 εργαζόμενοι έναντι 142 που είχαν συμμετάσχει στις αρχαιρεσίες του 2007. Η συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες έχει αυξηθεί αλματωδώς τα τελευταία πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες του 2005, όταν και οι ταξικές δυνάμεις είχαν κατεβάσει για πρώτη φορά ψηφοδέλτιο, συμμετείχαν στις εκλογές μόλις 27 εργαζόμενοι και σήμερα η συμμετοχή πολλαπλασιάστηκε σχεδόν κατά οκτώ φορές! Ενδειξη και αυτό της δράσης των ταξικών δυνάμεων στο Σωματείο και της δυναμικής συσπείρωσης που έχει η ταξική γραμμή στο κίνημα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σε κοινό βηματισμό με τους εργάτες

Στις 17 του Μάρτη καλεί σε συγκέντρωση, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος

«Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) στο κάλεσμά της προς τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές, για μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση στις 17 του Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. «Δυναμώνουμε τους κοινούς αγώνες με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τους μικρομεσαίους αγρότες. Χτίζουμε τη συμμαχία μας ενάντια στα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκφραστές», επισημαίνει η ΟΒΣΑ και τονίζει: «Διαδηλώνουμε ενάντια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χθες».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στον τόπο μας, και συνολικά στην ΕΕ, «είναι πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και ακολουθείται παγκόσμια, όπου αυτό έχει την εξουσία, στην Αμερική - Ιαπωνία και αλλού, είτε από φιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις». Κυβέρνηση - αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση αποφεύγουν να πουν την αλήθεια - συνεχίζει η ΟΒΣΑ - η οποία είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτική, όπου το μεγάλο κεφάλαιο ληστεύει τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο, δημιουργεί την κρίση.

Σχετικά με το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου, αναφέρει: «Δεν εμπιστευόμαστε τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ. Τα αιτήματα που προβάλλουν επικεντρώνονται στο ΤΕΜΠΜΕ και στους καλύτερους όρους δανεισμού τους. Μιλάνε για δημιουργία Τράπεζας Επαγγελματοβιοτεχνών, σπέρνοντας αυταπάτες. Ουσιαστικά, συμφωνούν με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και το κλείσιμο των βιβλίων. Αφήνουν στο απυρόβλητο την ασκούμενη πολιτική του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, δημιουργούν ηττοπάθεια και μοιρολατρία στους μικρούς ΕΒΕ, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Τα αιτήματα που προβάλλουν δεν απαντάνε στην αγωνία του μικρού ΕΒΕ».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ»
Περιφρουρούν το εργοστάσιο

Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων, της εργασίας και των δικαιωμάτων τους είναι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης επεξεργασίας ελαστικών ακριβείας «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ», μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εργοδοσία και τα σενάρια για αλλαγή ιδιοκτησίας. Με το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο πλευρό τους, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και περιφρουρούν σε βάρδιες το εργοστάσιο προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια για μεταφορά των εμπορευμάτων και του εξοπλισμού του εργοστασίου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γιάννης Καραμάνης εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές κόντρες που αναπτύσσονται στα πλαίσια της πολιτικής της «ελεύθερης αγοράς» και του «ανταγωνισμού», που συνθέτουν ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Κάλεσε συνολικά τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για την πολιτική της κυβέρνησης, των κομμάτων και των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, που από κοινού στηρίζουν και προωθεί με κάθε μέσο και τρόπο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις της εργοδοσίας, τα σενάρια για αλλαγή ιδιοκτησίας, το κύριο ζήτημα είναι η καταβολή των δεδουλευμένων και η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και σε αυτή την κατεύθυνση θα αναπτυχθούν παραπέρα αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Αυξάνεται η καταγεγραμμένη ανεργία

Αυξάνεται η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της «Γιούραστ» οι άνεργοι το Γενάρη του 2009 έφτασαν τους 18.412 εκατομμύρια (!), 2.194 εκατομμύρια περισσότεροι σε σχέση με το Γενάρη του προηγούμενου έτους. Σε ποσοστό η ανεργία το Γενάρη του 2009 έφτασε το 7,6% στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έναντι 6,8% που ήταν τον ίδιο μήνα το προηγούμενο έτος. Από το σύνολο των ανέργων τα 13.036 εκατομμύρια είναι στις χώρες της ευρωζώνης. Σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, από τα 27 κράτη μέλη τα 19 παρουσίασαν αύξηση της ανεργίας, έξι κράτη πτώση, και δυο έχουν σταθερό ποσοστό. Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σημειώθηκε στη Λετονία και στην Ισπανία. Στη Λετονία η ανεργία εκτινάχτηκε στο 12,3% από 6,2% που ήταν τον περασμένο Γενάρη. Στην Ισπανία η ανεργία έφτασε το 14,8% από 9% το Γενάρη του 2008. Το ποσοστό ανεργίας των ανδρών στην ευρωζώνη ανέβηκε στο 7,9% (από 6,5%) και στα 27 κράτη μέλη στο 7,5% (από 6,3%). Το ποσοστό των γυναικών στην ευρωζώνη ανέβηκε στο 8,6% (από 8,2%) και στις 27 χώρες στο 7,8% (από 7,4%). Τέλος, η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών ανέβηκε στο 17% (από 14,7% τον περασμένο Γενάρη).

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Παραδίδει τα τελευταία φάρμακα

Την τελευταία παρτίδα φαρμάκων στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία στην Αθήνα θα παραδώσει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 4 Μάρτη, στις 12 μ. Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί όλα τα σωματεία να παραδώσουν ό,τι φαρμακευτικό υλικό έχουν μέχρι την Τρίτη το βράδυ στις 8 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΜΕ.

Σύσκεψη την Πέμπτη

Για την οργάνωση της διπλής εργατικής αναμέτρησης στις 17 Μάρτη και τις 2 Απρίλη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη την Πέμπτη 5 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1 πλ. Κάνιγγος). Αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 4 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Σε σύσκεψη καλεί και η Γραμματεία Κατερίνης του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 4 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΜΕ
Καμιά ανοχή στο «διάλογο»

Σχολιάζοντας την επιστολή του ΣΕΒ προς τη ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ σημειώνει πως «όταν οι χορτασμένοι μιλούν για τους πεινασμένους, έρχεται μπόρα για την εργατική τάξη» και τονίζει: «Ο ΣΕΒ με επιστολή του καθορίζει το πλαίσιο για το διάλογο που ξεκίνησε με τη ΓΣΕΕ. Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει όλα εκείνα που χρειάζεται η εργοδοσία για να πληρώσουν τα αποτελέσματα της κρίσης, που δημιούργησε η ίδια, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Περιλαμβάνει συμφωνίες που θα κάνουν με τη ΓΣΕΕ για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους, αλλά και να τα αυξήσουν ακόμη περισσότερο. Η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους συνεταίρους ΓΣΕΕ - ΣΕΒ είναι ενταγμένη σε σχέδιο που διευκολύνει την επίθεση του κεφαλαίου. Από αυτήν τη σκοπιά ενισχύεται η επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μη δώσουν καμία σημασία στο νέο "διάλογο". Είναι επικίνδυνος για τα δικαιώματά τους. Καλεί τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, έχοντας υπόψη τους τα εμπόδια που βάζει η εργοδοσία, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, να οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο, με ουσιαστική συζήτηση στους χώρους δουλειάς, τον αγώνα για να έχουν επιτυχία τα συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη και η απεργία στις 2 Απρίλη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ