Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πρόγραμμα δράσης για την 8η Μάρτη

Πρωτοβουλίες από το ΠΑΜΕ και για την 21η Μάρτη, Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας

Την ανάγκη έντασης της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών αναδεικνύει το ΠΑΜΕ μπροστά στην 8η του Μάρτη
Την ανάγκη έντασης της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών αναδεικνύει το ΠΑΜΕ μπροστά στην 8η του Μάρτη
Πολύμορφη δράση, μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, προγραμματίζει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την Παρασκευή 6 Μάρτη στις 10 π.μ. Καλεί τα συνδικάτα, τις εργαζόμενες, τις μετανάστριες, τους μαζικούς φορείς να πάρουν μέρος «για να καταγγείλουμε την προσπάθεια του κεφαλαίου, των πολιτικών του εκπροσώπων, να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στις πλάτες των γυναικών. Να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών γυναικών και του συνόλου της εργατικής τάξης».

Προγραμματίζει ακόμα περιοδείες σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς. Την Τρίτη 3 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο NOVOTEL, την Τετάρτη 4 Μάρτη στις 12.30 μ.μ. στο Γηροκομείο Αθηνών, την Πέμπτη 5 Μάρτη στις 9 το πρωί στον «Ευαγγελισμό», στις 12 το μεσημέρι στο εργοστάσιο «Αγκλούπα» και στη 1 μ.μ στη «Μακοπλέξ».

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και την 21η Μάρτη, Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, το τμήμα εκμάθησης Ελληνικών του ΠΑΜΕ για τους μετανάστες οργανώνει εκδήλωση, που θα την παρακολουθήσουν μετανάστριες αλλά και μετανάστες που στις πατρίδες τους τα προβλήματα των γυναικών είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο που πραγματοποιούνται τα μαθήματα. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις την Κυριακή 15 Μάρτη στην Ακρόπολη και την Κυριακή 22 Μάρτη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στηρίζει την εκδήλωση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ενωση εργαζόμενων από το Μπαγκλαντές, το Σάββατο 7 Μάρτη στις 5 μ.μ. Καλεί συνδικάτα και συνδικαλιστές να στηρίξουν την εκδήλωση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες εργάτες. «Οι μετανάστες βιώνουν την αντιλαϊκή πολιτική με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, έχοντας τη διπλή ιδιότητα του μετανάστη - εργάτη. Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας είναι εφόδιο για τους κοινούς αγώνες που επιβάλλεται να αναπτύσσουμε», υπογραμμίζει η Εκτελεστική Γραμματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ