Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ
Ασυμφιλίωτος αγώνας

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, ενώ ορισμένες φορές αξιοποιήθηκαν και «πιλοτικά». Συναντάμε όλων των ειδών μορφές εργασίας και συμβάσεις, «ενοικιαζόμενους», συμβάσεις δίμηνες και τετράμηνες, αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης με απλήρωτη εργασία και διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ανασφάλιστη εργασία, καθημερινές μετακινήσεις εργαζομένων από κατάστημα σε κατάστημα, καθήλωση μισθών, μη τήρηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, απολύσεις, απαγόρευση συνδικαλισμού, τρομοκρατία, ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης (π.χ. «Τζάμπο»).

Στον κλάδο του εμπορίου έχουμε έντονη παρέμβαση των συνδικαλιστικών δυνάμεων ΠΑΣΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» - ΔΑΚΕ σε πλήρη συνεργασία με την εργοδοσία. Αν οι μεγαλέμποροι είναι μια φορά άγριοι και επιδιώκουν το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων όσο κερδίζουν, γίνονται κυριολεκτικά αδίστακτοι όταν τα κέρδη τους μειώνονται. Απαιτούν να πληρώσουμε με νέες αιματηρές θυσίες, αυτοί που τόσα χρόνια μας ληστεύουν. Τα αποτελέσματα της κρίσης που καλούμαστε εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο να πληρώσουμε είναι ορατά σε αρκετούς χώρους εργασίας. Εχουμε μη ανανέωση συμβάσεων, απαίτηση του ΣΕΛΠΕ από την κυβέρνηση για απελευθέρωση των απολύσεων, μεθόδευση για κατάργηση της Κυριακής αργίας, όπως και τις δηλώσεις του Μίχαλου (πρόεδρος του ΕΒΕΑ) για 3 μέρες εργασίας με αντίστοιχη μείωση μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε γραμμή ασυμφιλίωτης αντίθεσης και πάλης με την εργοδοσία, το κράτος, το ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, προσπαθεί να οργανώσει τους εργαζόμενους με προοπτική την ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΠΑΜΕ. Με στόχο το σωματείο όπως και το ΠΑΜΕ να αναγνωρίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους ως οι πραγματικοί εκπρόσωποί του. Ο μόνος δρόμος για να μην πληρώσουμε την κρίση είναι η οργάνωση, η ενίσχυση της αλληλεγγύης μας, η όξυνση της ταξικής πάλης. Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη θα δώσουν απάντηση στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, θα ενισχύσουν το κίνημα αυτό που συγκρούεται με την πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας.


Μαρία ΤΣΑΓΚΑΤΑΚΗ
Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της Λάρισας ενάντια στις απολύσεις (2022-02-15 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και τη στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης (2018-01-10 00:00:00.0)
Επιμένει σε διώξεις συνδικαλιστών (2012-04-20 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αγωνιστικά στον «Αρβανιτίδη» (2012-03-28 00:00:00.0)
Θύματα του μετώπου εργοδοσίας - διοίκησης ΕΣΗΕΜΘ (2012-03-04 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση του ταξικού συνδικάτου (2010-08-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ