Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απεργιακό «όχι» στις απολύσεις

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη συζητάει με τους απεργούς
Η βουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη συζητάει με τους απεργούς
Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της Επιχείρησης Παροχής Αερίου Αττικής ΑΕ (ΕΠΑ Αττικής) να προχωρήσει σε απολύσεις εξέφρασαν χτες οι εργαζόμενοι, προχωρώντας σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λίλα Καφαντάρη και οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις.

Η χτεσινή απεργία αποτέλεσε συνέχεια της στάσης εργασίας της περασμένης Πέμπτης καθώς η διοίκηση της εταιρείας αρνείται να αποσύρει όσα έχει ήδη ανακοινώσει. Δηλαδή ότι δε θα ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου επτά συμβασιούχων. Ενώ αρνείται να δεσμευθεί ότι δε θα κάνει απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου. Και όλα αυτά, επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες. Στην ΕΠΑ Αττικής απασχολούνται περίπου 360 εργαζόμενοι. Με αρκετούς από αυτούς να δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου αλλά και ως «ενοικιαζόμενοι» από άλλη εταιρεία.

Η εταιρεία θέλει να αυξήσει τα κέρδη της και για αυτό γίνονται οι απολύσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λίλα Καφαντάρη. Εδώ και χρόνια, τόνισε, καταλύονται οι εργασιακές σχέσεις και υπεύθυνα γι' αυτό είναι τα κόμματα που ψήφισαν το Μάαστριχτ. Καταλήγοντας, τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να δίνουν τον αγώνα ενωμένοι, είτε είναι συμβασιούχοι, είτε μόνιμοι. Μόνο έτσι, είπε, μπορείτε να υπερασπίσετε τα συμφέροντά σας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ