Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και τη στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις σε «The Mart»...
Από τις χτεσινές κινητοποιήσεις σε «The Mart»...
Παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική χαρακτηρίζει την απόλυση εργαζόμενου, μέλους του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Ο εργαζόμενος δούλευε στο κατάστημα της επιχείρησης «THE MART», η οποία που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο και ανήκει στην «Σκλαβενίτης», μέσα από το «δουλεμπορικό» γραφείο «IN GROUP». Οπως καταγγέλλει το σωματείο, δούλευε «με συνεχείς συμβάσεις από το 2008», ενώ απολύθηκε την περασμένη Δευτέρα «με τη συναίνεση των εργοδοτών Σκλαβενίτης και ΕΛΓΕΚΑ».

Το σωματείο προχώρησε χτες σε κινητοποίηση στο κατάστημα της επιχείρησης στου Ρέντη, διεκδικώντας την ακύρωση της απόλυσης, ενώ κάλεσε και το επιχειρησιακό σωματείο να πάρει θέση. Επίσης, κατήγγειλε την απόλυση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Σε τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε ο Σύλλογος τη μέρα της απόλυσης, εκπρόσωποι της εταιρείας «IN GROUP» επικαλέστηκαν τη «μείωση της δουλειάς» και την «εποχικότητα» ως λόγους της απόλυσης. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων τονίζει ότι αυτό που ενόχλησε την εργοδοσία είναι η συνδικαλιστική δράση του εργαζόμενου. «Η απόλυση είναι παράνομη γιατί αφορά μέλος Διοικητικού Συμβουλίου πρωτοβάθμιου Σωματείου, είναι καταχρηστική γιατί "ποινικοποιεί" τη συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου και εκδικητική γιατί η εργοδοσία πιστεύει ότι με την απόλυση θα τρομοκρατήσει όχι τον συγκεκριμένο συνάδελφο αλλά τους εργαζόμενους που οργανώνονται και συσπειρώνονται στο κλαδικό τους σωματείο, γιατί το κλαδικό σωματείο αντιπροσωπεύει ο συνάδελφός μας με τη δράση του μέσα στο χώρο εργασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

...και «KPMG»
...και «KPMG»
Σχολιάζει ακόμα ότι η απόλυση γίνεται «λίγες μέρες πριν ψηφιστεί ο απεργοκτόνος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» και διαβεβαιώνει πως «η ταξική πάλη δεν καταργείται με νόμους, αυτό που φοβούνται μεγαλοεργοδοσία, αστικές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο δεν θα το αποφύγουν, οι εργαζόμενοι θα σπάσουν το φράγμα της τρομοκρατίας και θα πάρουν αυτό που τους ανήκει, θα γίνουν αφέντες στον πλούτο που παράγουν».

Νέα αγωνιστική παρέμβαση στην «KPMG»

Κινητοποίηση έξω από την εταιρεία «KPMG» στην Αγία Παρασκευή πραγματοποίησε, χτες το πρωί, η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της ενάντια στην απόλυση εργαζομένου από την εταιρεία.

Ο εργαζόμενος απολύθηκε στις 22/12, λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία στις 14/12, με πρόσχημα τη «μείωση της δουλειάς» στο τμήμα όπου εργαζόταν. Το σωματείο αναφέρει ότι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης είναι η συνδικαλιστική δράση του εργαζόμενου, που ενημέρωνε τους συνάδελφους και τους καλούσε να παλέψουν για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στην εταιρεία.

Το σωματείο απαιτεί επαναπρόσληψη του εργαζόμενου που απολύθηκε άδικα για συνδικαλιστική δράση. Να μη γίνει καμία απόλυση σε κανένα τμήμα επειδή «δεν υπάρχουν δουλειές». Καλεί δε τους εργαζόμενους στην απεργία την Παρασκευή 12/1 καθώς και στη σύσκεψη που οργανώνει το Σάββατο 13/1, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), με θέμα τα προβλήματα στο χώρο εργασίας και την αντίδραση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ