Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Κινητοποίηση την Παρασκευή στο Βόλο

Σε κινητοποίηση στα δικαστήρια του Βόλου, την Παρασκευή 12/1, στις 9 π.μ., καλεί το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων «Καρυπίδη», όταν και θα εκδικαστεί αγωγή των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας τους με όλα τα δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ πρώην «Καρυπίδης» παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς δουλειά, αφού τα περισσότερα από τα καταστήματα έχουν μεταβιβαστεί σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ («Market In», «ΑΒ» κ.ά.), χωρίς όμως να επιστρέψουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι των αντίστοιχων καταστημάτων του πρώην «Καρυπίδη». Τα τέσσερα καταστήματα του νομού Μαγνησίας έχουν μεταβιβαστεί στη «Market In». Το Πανελλαδικό Σωματείο, στην ανακοίνωση - κάλεσμα στην κινητοποίηση της Παρασκευής στο Βόλο, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, αξιοποιώντας κάθε δυνατή μορφή πάλης, μαζί με το Σωματείο μας, ώστε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας με όλα μας τα δικαιώματα και έχοντας εξοφληθεί έως το τελευταίο ευρώ. Μαζί με τους ήδη προσληφθέντες συναδέλφους (παλιούς και νέους) να απαιτήσουμε συμβάσεις αορίστου χρόνου, μισθούς και δικαιώματα στο ύψος των αναγκών μας, να μην απολυθεί κανείς».

Στα Γιάννενα η εργοδοσία για άλλη μια φορά, χτες, δεν δέχτηκε να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά παρά τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος της. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει βγάλει προσωρινή διαταγή για την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά. Η εργοδοσία ζήτησε την ακύρωση της δικαστικής διαταγής, αίτημα που απορρίφθηκε από το δικαστήριο προχτές.

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ

Να σταματήσουν η τρομοκρατία και οι διώξεις των εργαζομένων στα σούπερ - μάρκετ «Καρυπίδης», να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στη δουλειά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που επανακατέθεσε προς την υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης επισημαίνεται ότι «αντί να τιμωρείται η εργοδοσία για τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζει στις πλάτες των εργατών και που ασυστόλως τους κοροϊδεύει, χρησιμοποιείται η κρατική καταστολή ενάντια στους εργάτες που διεκδικούν τα αυτονόητα».

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων «ώστε να σταματήσει η τρομοκρατία και κάθε δίωξη εργαζόμενου. Να γυρίσουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς καμία απόλυση νεοπροσληφθέντος, να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ