ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Σήμερα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ με το ΠΑΜΕ

Από τα χαράματα η μάχη της περιφρούρησης. Στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση της Αθήνας. Την ίδια ώρα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, στο Αγαλμα Βενιζέλου και τον Ηλεκτρικό Σταθμό αντίστοιχα

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι απεργούν σήμερα και διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ
Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι απεργούν σήμερα και διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! Σήμερα «νεκρώνουν» επιχειρήσεις, εργοστάσια, υπηρεσίες. Σήμερα κατεβαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες. Σήμερα πορευόμαστε με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα με τις σημαίες του ταξικού κινήματος. Περιφρουρούμε παντού την απεργία μας. Διαδηλώνουμε και απαιτούμε να μην πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση οι εργαζόμενοι. Αρκετά πληρώσαμε την «ανάπτυξή τους», την «ανταγωνιστικότητά τους», τα κέρδη τους. Νισάφι πια! Τέρμα, με τα παραμύθια της «ισχυρής οικονομίας», της «ευρωπαϊκής οικογένειας», της καπιταλιστικής ευδαιμονίας...

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. Βροντοφωνάζουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις απολύσεις, στην εκ περιτροπής εργασία με τους μειωμένους μισθούς, στις διαθεσιμότητες, στα τρίωρα και στα τετράωρα, στην «απασχολησιμότητα», της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, απαντάμε με σφιγμένη τη γροθιά στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, σηκώνουμε λαϊκό αγωνιστικό τείχος στην εξουσία των μονοπωλίων. Οι διεκδικήσεις και η αγωνιστική ορμή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι τα όπλα μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι και συνταξιούχοι, σηκώνουμε το μπόι μας για να μη μας φορτώσουν και νέα βάρη. Για να βρουν την προστασία που τους αξίζει οι άνεργοι. Για να 'χουν αξιοπρεπείς συντάξεις και υγειονομική φροντίδα οι συνταξιούχοι και όλη η εργατική λαϊκή οικογένεια. Σε αυτή τη μάχη ιδιαίτερη θέση έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, για να μην περάσει το πάγωμα των μισθών τους, να μη μετατραπεί η ασφάλισή τους σε επαγγελματική, για να μην τους επιβληθούν και νέα χαράτσια για τα Ταμεία τους.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην αντεργατική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Με αποφασιστικότητα στεκόμαστε απέναντι στους ταξικούς αντιπάλους μας και τους υπηρέτες τους, προβάλλουμε την ανάγκη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και εκμεταλλευτές. Με τη συσπείρωσή μας κάτω από τα λάβαρα των ταξικών δυνάμεων, δίνουμε απάντηση και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στους συν-εταίρους της συναίνεσης και της ταξικής συνεργασίας. Γυρίζουμε την πλάτη στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ στο δρόμο της ταξικής και ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δημιουργούμε προϋποθέσεις στον αγώνα για τις συλλογικές συμβάσεις, ετοιμαζόμαστε να προϋπαντήσουμε με αναρτημένες τις σημαίες του αγώνα τη μεγάλη γιορτή της εργατικής τάξης, την Πρωτομαγιά του 2009.

MOTIONTEAM

Πλατιά συμπαράταξη με το ΠΑΜΕ

Αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, γυναίκες, φοιτητές και σπουδαστές συμμετέχουν στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Να συστρατευθούν με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις όλης της χώρας καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών.

Ανάλογο κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Ομόνοιας απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους της Αθήνας η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η οποία διοργανώνει προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στα γραφεία της στην πλατεία Κάνιγγος (Πατουσά 3).

Στάση εργασίας από τις 8 έως και τις 11 το πρωί, την Πέμπτη 2 του Απρίλη, αποφάσισε ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, συμπαραστεκόμενος στις εργατικές κινητοποιήσεις και καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, καλώντας εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει στους μικρομεσαίους αγρότες και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα της εργατικής τάξης και σημειώνει ότι η μικρομεσαία αγροτιά έχει κοινά προβλήματα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης. Εχουν κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.

Με σύνθημα «Στις 2 Απρίλη καμιά γυναίκα δεν πάει στη δουλειά», η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τα μέλη της στη σημερινή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. «Είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική της ΕΕ, στα κόμματα εξουσίας που συναποφασίζουν και στα κόμματα που ορκίζονται στον "ευρωμονόδρομο", σημειώνει στο κάλεσμά της η ΟΓΕ.

Αποφάσεις συμμετοχής στη σημερινή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων έχουν πάρει και δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα. Απόφαση συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της Ομόνοιας πήρε και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΙΕΚ Ν. Αττικής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
«Κόκκινη κάρτα» στους υπεύθυνους της κρίσης

Στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας μίλησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
«Αποτελεί ευκαιρία για όλους τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική πανελλαδική απεργία, συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ, αλλά και με τη ψήφο τους στις ευρωεκλογές, να βγάλουν "κόκκινη κάρτα" σε αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση: Τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους». Τα παραπάνω επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του εκεί χτες το πρωί.

«Το ΚΚΕ, σημείωσε το στέλεχος του Κόμματος, από την αρχή έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ότι οι μόνοι που δεν φταίνε για την καπιταλιστική κρίση είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός. Γι' αυτό δεν πρέπει να δεχτούν καμία μείωση μισθών και συντάξεων, ωρών και ημερών εργασίας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, περισσότερα βάσανα και αγωνίες».

«Αποτελεί λοιπόν ευκαιρία, συμπλήρωσε, για τους εργάτες να συμμετάσχουν στην απεργία και στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, που τα αιτήματα, οι στόχοι και οι μορφές πάλης είναι αυτές που έχει ανάγκη το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Αντίθετα με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που ακολουθούν μια γραμμή κοινωνικής συναίνεσης και ταξικής ειρήνης. Σήμερα όμως θέλει πόλεμο με την εργοδοσία και αγώνα ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης».

Σημείωσε ακόμα ότι στις ευρωεκλογές «είναι ευκαιρία να πάρετε τα μέτρα σας. Να σκεφτείτε ποιες πολιτικές φταίνε για τις δυσκολίες της επιβίωσης. Να τιμωρήσετε την ΕΕ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που σας έχουν εξαπατήσει. Να στηρίξετε και να ενισχύσετε το ΚΚΕ γιατί τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο και πρέπει να φτιάξουμε έναν κυματοθραύστη, μια γραμμή αμύνης που θα κάνει την αντεπίθεση».

ΠΣΟ - ΠΑΜΕ
Με τους εργαζόμενους στη φαρμακοβιομηχανία

Περιοδεία χτες στην ELPEN, για την προετοιμασία της απεργίας

Συζητώντας με τους εργαζόμενους της ELPEN
Συζητώντας με τους εργαζόμενους της ELPEN
Nα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο στον «αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση», για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στην επίθεση που δέχονται με πρόσχημα και την καπιταλιστική κρίση, κάλεσαν τους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας ELPEN ο Βλαντιμίρ Πάντσο, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας του κλάδου.

Ο Β. Πάντσο μετέφερε το θερμό χαιρετισμό των μελών της ΠΣΟ από όλες τις ηπείρους, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι η Ομοσπονδία κήρυξε την 1η Απρίλη, μέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας σε όλες τις ηπείρους. Υπογράμμισε ότι, ήδη, οι εργαζόμενοι βιώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης σε όλο τον κόσμο, με τις απολύσεις, την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων, τους εκβιασμούς για μηδενικές αυξήσεις και μειώσεις μισθών κ.ά.

«Την κρίση την γέννησε ο καπιταλισμός, δεν φταίνε σε τίποτα οι εργαζόμενοι για να την πληρώσουν», είπε. «Οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης είναι παγκόσμιες, παγκόσμια πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων», επισήμανε.

«Στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) απεργία κανείς να μην κάτσει στο σπίτι του. Κανείς να μην πάει στη δουλειά. Οι εργάτες και οι εργάτριες να δώσουν δυναμική απάντηση. Να κατεβούμε στους δρόμους μαζί με τις οικογένειές μας», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αυξάνεται η ανεργία

Μεγάλη αύξηση παρουσίασε η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο της Γιούροστατ, οι άνεργοι έφτασαν το Φλεβάρη του 2009 τους 19.156.000, 3.019.000 περισσότεροι σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008! Σε ποσοστό, η ανεργία στην Ευρωζώνη εκτινάχθηκε στο 8,5% το Φλεβάρη του 2009, από το 7,2% τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης το ποσοστό ανεργίας έφτασε το 7,9% από 6,8% το Φλεβάρη του 2008.

Σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, από τα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ τα 19 παρουσίασαν αύξηση της ανεργίας. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε: Στην Ισπανία που έφτασε το 15,5% (από το 9,3%). Στη Λετονία στο 14,4% (από το 6,1%) και στη Λιθουανία στο 13,7% (από 4,4%). Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έφτασε στο 17,5% (από 14,7%) στις 27 χώρες της ΕΕ και στο 17,3% (από 14,5%) στην Ευρωζώνη. Η ανεργία στους άντρες ανέβηκε στο 8,1% (από 6,5%) στην Ευρωζώνη και στο 7,8% (από 6,2%) στις 27 χώρες της ΕΕ. Η ανεργία στις γυναίκες έφτασε το 8,9% (από 8,2%) στην Ευρωζώνη και στο 8% (από 7,4%) στην Ευρώπη των «27».

Συγκεντρώσεις σε 69 πόλεις

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν σήμερα στις παρακάτω πόλεις:

Αθήνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ομόνοιας.

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.

Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού.

Χαλκιδική, 1.30 μ.μ., μεταλλεία «Ελληνικού Χρυσού» (Μαντέμ Λάκο).

Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας.

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης.

Βέροια, 10 π.μ., πλατεία Ωρολογίου.

Νάουσα, 10 π.μ., πλατεία Καρατάσου.

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Εδεσσα, 10 π.μ., Μικρά Καταρρακτάκια.

Γιαννιτσά, 10 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ.

Κοζάνη, 10.30 π.μ., Πεζόδρομος.

Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Φλώρινα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

Καστοριά, 10.30 π.μ., πάρκο απέναντι από τη Νομαρχία.

Γρεβενά, 10.30 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς.

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.

Ξάνθη, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.

Καβάλα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.

Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Δημαρχείου.

Καρδίτσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Φάρσαλα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ελασσόνα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Γιάννενα, 10 π.μ., Δημαρχείο.

Πρέβεζα, 9.30 π.μ., παλιό ΚΤΕΛ.

Ηγουμενίτσα, 9.30 π.μ., ΟΤΕ.

Αρτα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Αγρίνιο, 10 π.μ., πλατεία Δημάδη.

Μεσολόγγι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ναύπακτος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κέρκυρα, 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο.

Λευκάδα, 9.30 π.μ., Αγιος Μηνάς.

Αλιβέρι, 9 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Χαλκίδα, 11 π.μ., πλατεία Αγοράς.

Ιστιαία, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.

Θήβα, 10.30 π.μ., Πεζόδρομος.

Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού.

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., Πεζόδρομος.

Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου.

Ελευσίνα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού.

Λαύριο, 10 π.μ., πλατεία Μεταλλωρύχου.

Μέγαρα, 10.30 π.μ., πλατεία Ηρώων.

Σαλαμίνα, 10.30 π.μ., Αμπελάκια.

Πάτρα, 10.30 π.μ., πλατεία Γεωργίου.

Αίγιο, 10 π.μ., τρίγωνη πλατεία.

Καλαμάτα, 11 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου.

Κόρινθος, 10 π.μ., Περιβολάκια.

Πύργος, 10.30 π.μ., πλατεία ΟΤΕ.

Τρίπολη, 10 π.μ., πλατεία Πετρινού.

Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου.

Σπάρτη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Αργοστόλι, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Ζάκυνθος, 10 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο.

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Ρέθυμνο, 10 π.μ., Δημαρχείο.

Αγ. Νικόλαος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.

Ηράκλειο, 10 π.μ., Νομαρχία.

Εύδηλος, 12 μ., κεντρική πλατεία.

Κάλυμνος, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.

Κως, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Λήμνος, 10 π.μ., λιμάνι Μύρινας.

Χίος, 10 π.μ., είσοδος Απλωταριάς.

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Λέσβος, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς.

Ρόδος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Οι συγκοινωνίες

Σήμερα Πέμπτη, οι συγκοινωνίες στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Μετρό - ΗΣΑΠ: Από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
  • ΕΘΕΛ - ΗΛΠΑΠ: Από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ.
  • ΤΡΑΜ: 24ωρη απεργία.
  • Αεροπλάνα: 24ωρη απεργία, με αναστολή όλων των πτήσεων από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ., λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
  • ΟΣΕ: 24ωρη απεργία.
  • Πλοία: 24ωρη απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορούν σήμερα από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις για τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ορίστηκαν για τις 10 π.μ., στα παρακάτω σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (εκπαιδευτικοί - ΟΤΑ - Υγεία).

Στύλοι Ολυμπίου Διός: Μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι Νοτιοανατολικών Συνοικιών.

Σταθμός «Ευαγγελισμού»: Μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι Ανατολικών, Βόρειων και εργαζόμενοι Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας.

Πλατεία Καραϊσκάκη: Μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι Νοτιοδυτικών και Δυτικών Συνοικιών.

Χαυτεία: Φοιτητές - σπουδαστές.

Μοναστηράκι: Μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι Νότιων Συνοικιών.

Πλατεία Βάθης: Μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι Α' Αθήνας και Βορειοανατολικών Συνοικιών.

Στον Πειραιά, η προσυγκέντρωση για τα ταξικά σωματεία στεριάς και θάλασσας θα γίνει στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Διεκδικούμε
  • Πλήρη - σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ. Στήριξη όλων των ανέργων. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου χρόνου. Υπαλληλική αποζημίωση, πάγωμα όλων των δανείων για τους ανέργους.
  • Μείωση των επιτοκίων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Κατάργηση του ανατοκισμού.
  • Διακοπή κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων για χρέη στεγαστικών δανείων για την κύρια κατοικία.
  • Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ για την τετραμελή λαϊκή οικογένεια.
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες, απόσυρση των αποθεματικών από κάθε είδους «τζόγο», κρατική στήριξη και άμεση καταβολή των οφειλών στα Ταμεία.
  • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών λαϊκών κατοικιών. Ατοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων.
  • ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα Εμφιαλωμένα Ποτά και αλλού.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ