Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Σήμερα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ με το ΠΑΜΕ

Από τα χαράματα η μάχη της περιφρούρησης. Στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια η συγκέντρωση της Αθήνας. Την ίδια ώρα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, στο Αγαλμα Βενιζέλου και τον Ηλεκτρικό Σταθμό αντίστοιχα

Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι απεργούν σήμερα και διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ
Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι απεργούν σήμερα και διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! Σήμερα «νεκρώνουν» επιχειρήσεις, εργοστάσια, υπηρεσίες. Σήμερα κατεβαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες. Σήμερα πορευόμαστε με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα με τις σημαίες του ταξικού κινήματος. Περιφρουρούμε παντού την απεργία μας. Διαδηλώνουμε και απαιτούμε να μην πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση οι εργαζόμενοι. Αρκετά πληρώσαμε την «ανάπτυξή τους», την «ανταγωνιστικότητά τους», τα κέρδη τους. Νισάφι πια! Τέρμα, με τα παραμύθια της «ισχυρής οικονομίας», της «ευρωπαϊκής οικογένειας», της καπιταλιστικής ευδαιμονίας...

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. Βροντοφωνάζουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις απολύσεις, στην εκ περιτροπής εργασία με τους μειωμένους μισθούς, στις διαθεσιμότητες, στα τρίωρα και στα τετράωρα, στην «απασχολησιμότητα», της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, απαντάμε με σφιγμένη τη γροθιά στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, σηκώνουμε λαϊκό αγωνιστικό τείχος στην εξουσία των μονοπωλίων. Οι διεκδικήσεις και η αγωνιστική ορμή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι τα όπλα μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι και συνταξιούχοι, σηκώνουμε το μπόι μας για να μη μας φορτώσουν και νέα βάρη. Για να βρουν την προστασία που τους αξίζει οι άνεργοι. Για να 'χουν αξιοπρεπείς συντάξεις και υγειονομική φροντίδα οι συνταξιούχοι και όλη η εργατική λαϊκή οικογένεια. Σε αυτή τη μάχη ιδιαίτερη θέση έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, για να μην περάσει το πάγωμα των μισθών τους, να μη μετατραπεί η ασφάλισή τους σε επαγγελματική, για να μην τους επιβληθούν και νέα χαράτσια για τα Ταμεία τους.


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην αντεργατική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Με αποφασιστικότητα στεκόμαστε απέναντι στους ταξικούς αντιπάλους μας και τους υπηρέτες τους, προβάλλουμε την ανάγκη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και εκμεταλλευτές. Με τη συσπείρωσή μας κάτω από τα λάβαρα των ταξικών δυνάμεων, δίνουμε απάντηση και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στους συν-εταίρους της συναίνεσης και της ταξικής συνεργασίας. Γυρίζουμε την πλάτη στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ στο δρόμο της ταξικής και ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δημιουργούμε προϋποθέσεις στον αγώνα για τις συλλογικές συμβάσεις, ετοιμαζόμαστε να προϋπαντήσουμε με αναρτημένες τις σημαίες του αγώνα τη μεγάλη γιορτή της εργατικής τάξης, την Πρωτομαγιά του 2009.


MOTIONTEAM


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ