Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Απειθαρχία στις αποφάσεις της ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων

Την αντεργατική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών και ανδρών που εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Στην τοποθέτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε τα εξής: «Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η απόφαση του Δικαστηρίου κατά της Ελλάδας, που εξισώνει τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα την αύξηση του ορίου ηλικίας των γυναικών από 5 έως 17 χρόνια. Η εξέλιξη αυτή, που συναντά την αποφασιστική καταδίκη των εργαζομένων, μεθοδεύεται ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και φέρνει την σφραγίδα της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Πλήττει τις εργαζόμενες γυναίκες, κινείται στην κατεύθυνση της αύξησης και εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στα 65 χρόνια, όπως έχουν ήδη καθοριστεί από τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τους νεοασφαλιζόμενους από το 1993, σε εφαρμογή και της νομοθεσίας της ΕΕ.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση βάζει βόμβα στα θεμέλια του δημόσιου - κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θεωρεί ότι το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό σύστημα του δημοσίου δεν αποτελεί σύστημα κοινωνικής αλλά επαγγελματικής ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τα όρια ηλικίας, το ύψος των συντάξεων και γενικότερα τις παροχές. Σηματοδοτεί την ένταση της επίθεσης για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Στρέφεται συνολικά κατά των εργαζομένων, γιατί σπρώχνει τα όρια συνταξιοδότησης προς τα πάνω.

Για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους μοναδική διέξοδος είναι η ανυπακοή και η απειθαρχία στις αποφάσεις της ΕΕ και των οργάνων της. Η ένταση της πάλης του εργατικού κινήματος για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των ελληνικών κυβερνήσεων και την ανατροπή συνολικά της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ