Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να πληρώσει τώρα το κράτος

Σε σχόλιο για τις εξελίξεις στο ΤΠΔΥ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η κυβέρνηση, αντί να σχεδιάζει να φορτώσει με νέα βάρη τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, να καλύψει τώρα χωρίς καθυστέρηση, τα τεράστια ελλείμματα. Αμεσα να καταβληθεί το εφάπαξ στους δικαιούχους. Είναι χρήματα που τους ανήκουν, χρήματα που τους έχουν ήδη παρακρατηθεί από τους μισθούς τους.

Για τα ελλείμματα στο Ταμείο Πρόνοιας οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν μεγάλο μέρος των αποθεματικών του, όπως και άλλων ταμείων, στο Χρηματιστήριο, τα έκαναν μετοχές και ομόλογα για να εξασφαλίσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Δεν κατέβαλαν ποτέ πλήρως τις εισφορές του κράτους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα πρέπει να διαμορφώσουν ενιαίο μέτωπο πάλης και να διεκδικήσουν επιστροφή όλων των χρημάτων στα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς καμία ζημιά. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ανυπακοή στις αντιασφαλιστικές - αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Σύγχρονα ασφαλιστικά - εργασιακά δικαιώματα. Τιμωρία των κομμάτων που υπηρετούν την πλουτοκρατία και την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ