Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Καμιά παραχώρηση στην εργοδοσία

Παύση εργασιών για την απόπειρα δίωξης δύο συναδέλφων τους

Με «κράτει» στις μηχανές και σε κάθε άλλη εργασία απάντησαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» στην τρομοκρατική μεθόδευση που «έστησε» χτες η εργοδοσία με σκοπό να ανακόψει τον αγώνα που δίνουν αυτή την περίοδο και να περάσει τα αντεργατικά της σχέδια, στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης, για την μείωση των θέσεων εργασίας με «εθελούσιες εξόδους» και το χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων.

Η κεντρική διοίκηση έστειλε προειδοποιητικό έγγραφο απόλυσης - «επίπληξη» σε δύο εργαζόμενους από τους οποίους ο ένας είναι μέλος της διοίκησης του κλαδικού σωματείου, της ταξικής Πανελλήνιας Ενωσης των Εργαζομένων στην Ελαιουργοσαπουνοποιία και ο δεύτερος πρόεδρος της Εργοστασιακής Επιτροπής του κλαδικού σωματείου. Πρόσχημα ότι οι δύο εργαζόμενοι αρνήθηκαν να εκτελέσουν εργασίες που τους ανέθεσε η εργοδοσία, οι οποίες όμως ήταν πέρα και έξω από τα καθήκοντά τους.

Μόλις έγινε γνωστό ότι επιδόθηκαν οι δύο «επιπλήξεις», οι εργαζόμενοι πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, σταματώντας τις μηχανές. Εκαναν επί τόπου γενική συνέλευση και στη συνέχεια όλοι μαζί και οι 100, πήγαν στην κεντρική διοίκηση και επέστρεψαν τα χαρτιά της «προειδοποίησης». Η στάση εργασίας συνεχίστηκε μέχρι τις 5 το απόγευμα. Ο αγώνας τους συνεχίζεται σήμερα με 24ωρη απεργία και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά και όπως αποφάσισαν χτες θα γίνουν νέες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα και την Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ