Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατιά συμπαράταξη με το ΠΑΜΕ

Αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, γυναίκες, φοιτητές και σπουδαστές συμμετέχουν στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Να συστρατευθούν με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις όλης της χώρας καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών.

Ανάλογο κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Ομόνοιας απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους της Αθήνας η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η οποία διοργανώνει προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στα γραφεία της στην πλατεία Κάνιγγος (Πατουσά 3).

Στάση εργασίας από τις 8 έως και τις 11 το πρωί, την Πέμπτη 2 του Απρίλη, αποφάσισε ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, συμπαραστεκόμενος στις εργατικές κινητοποιήσεις και καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, καλώντας εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει στους μικρομεσαίους αγρότες και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα της εργατικής τάξης και σημειώνει ότι η μικρομεσαία αγροτιά έχει κοινά προβλήματα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης. Εχουν κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.

Με σύνθημα «Στις 2 Απρίλη καμιά γυναίκα δεν πάει στη δουλειά», η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τα μέλη της στη σημερινή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. «Είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική της ΕΕ, στα κόμματα εξουσίας που συναποφασίζουν και στα κόμματα που ορκίζονται στον "ευρωμονόδρομο", σημειώνει στο κάλεσμά της η ΟΓΕ.

Αποφάσεις συμμετοχής στη σημερινή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων έχουν πάρει και δεκάδες Διοικητικά Συμβούλια Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα. Απόφαση συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της Ομόνοιας πήρε και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΙΕΚ Ν. Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ