ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Μάη 2009
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Κριτήριο η ανάγκη ανασύνταξης του κινήματος

Να τιμωρήσουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την ψήφο τους, κάλεσε τους σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Σε απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ και τις δυνάμεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και των παρατάξεών τους στα ΤΕΙ, κάλεσε τους σπουδαστές ο Γ. Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση στο ΤΕΙ Λάρισας. Αναφερόμενος στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι «ψήφος στην ΠΚΣ στις 13 Μάη και στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στις 7 Ιούνη από τη νεολαία είναι η απόδειξη ότι δεν ανεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας να μας στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή». «Με μεγαλύτερη δύναμη στις εκλογές - είπε - μπορούμε να πάμε πιο μακριά, να δρομολογηθούν ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού για να πληρώσει οριστικά την κρίση η ΕΕ και η ντόπια πλουτοκρατία».

Στη συνέχεια, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού και του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, ο Γ. Γκιόκας υπογράμμισε ότι αυτή «προϋποθέτει τιμωρία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, γιατί ό,τι ζουν σήμερα οι σπουδαστές και οι οικογένειές τους, φέρνει τη σφραγίδα αυτών των κομμάτων. Η ανασύνταξη του σπουδαστικού κινήματος προϋποθέτει καταδίκη των παρατάξεών τους ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σπουδαστικές εκλογές», προσθέτοντας πως «αυτές οι παρατάξεις ζητάνε την ψήφο των σπουδαστών για να τη χαρίσουν στον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, να την εγκλωβίσουν στο δικομματικό καυγά για το ποιος θα είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης που θα συνεχίσει την ίδια επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας».

Και επισήμανε ότι «η μάχη των ευρωεκλογών, όπως και η μάχη των σπουδαστικών εκλογών αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τους νέους, για τους φοιτητές, τους σπουδαστές, που δεν πρέπει να την αφήσουν να πάει χαμένη. Αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία να καταδικαστούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια και συμβάλλουν και σήμερα στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών».


Στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Λάρισα, ο Γ. Γκιόκας περιόδευσε στις σχολές του ΟΑΕΔ, σε ΤΕΕ της πόλης, ενώ μίλησε σε σύσκεψη στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας.


ΚΚΕ - ΚΝΕ
Περιοδείες και εκδηλώσεις στις σχολές

Με εκδηλώσεις και περιοδείες σε σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνονται στους φοιτητές και σπουδαστές καλώντας τους μπροστά στις δυο εκλογικές μάχες που έχουν μπροστά τους (φοιτητικές εκλογές στις 13 Μάη και ευρωεκλογές στις 7 Ιούνη) να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης, απειθαρχίας και ανυπακοής.

Το πρόγραμμα αυτών των δραστηριοτήτων αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη
  • Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στις 12 το μεσημέρι, περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη, μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στη Φυσικομαθηματική Αθήνας, στη 1 μ.μ., περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλλού, υποψήφιας ευρωβουλευτή.
  • Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο «Δάκαρη», εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος για τη νεολαία, της ανυπακοής, ρήξης, ανατροπής», με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στο ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, στη 1.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα 5 της ΣΔΟ, εκδήλωση με θέμα «ΕΕ και ο ρόλος της στη διάλυση της Ανώτατης Εκπαίδευσης», με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στην Κτηνιατρική Καρδίτσας, στις 10 π.μ., περιοδεία και συναντήσεις με καθηγητές και φοιτητές, του πανεπιστημιακού Πασχάλη Μολυβδά, υποψηφίου βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στο ΤΕΙ Καρδίτσας, στις 12 το μεσημέρι, περιοδεία και συναντήσεις με καθηγητές και σπουδαστές, του πανεπιστημιακού Πασχάλη Μολυβδά, υποψηφίου βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στο Βόλο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα Σαράτση-Θόλος, εκδήλωση με θέμα «Οι μονόδρομοί τους φέρνουν κρίσεις, λιτότητα, ανεργία! Απειθαρχία στην ΕΕ! Με το ΚΚΕ στην Αντεπίθεση», με ομιλητή τον Θοδωρή Λιάπη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στο ΤΕΙ Χαλκίδας, στις 2 μ.μ., στο μεγάλο αμφιθέατρο, εκδήλωση με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στο ΤΕΙ Λαμίας, στις 12 το μεσημέρι, εκδήλωση με ομιλητή τον Αντώνη Κούκουρα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
Αύριο Παρασκευή
  • Στο ΤΕΙ Αθήνας, στις 9 π.μ., περιοδεία του Παναγιώτη Παπαγεωργόπουλου, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιου ευρωβουλευτή.
  • Στη Μυτιλήνη, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στις 9 μ.μ., στο αμφιθέατρο Παπαρίσβα, εκδήλωση με θέμα «Η νεολαία έχει κάθε συμφέρον να ακολουθήσει το δρόμο της απειθαρχίας, ανυπακοής και ρήξης», με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στην Κέρκυρα, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στη 1 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο Ιστορικού, εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος για τη νεολαία, της ανυπακοής, ρήξης, ανατροπής», με ομιλητή τον Τάκη Τσίγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στα Χανιά, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο Β1008, εκδήλωση με θέμα «Στην κρίση τους απαντάμε με οργάνωση, ρήξη, ανατροπή», με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Πέφτουν οι μάσκες!

Οι αναιμικές εκδηλώσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα στις σχολές δε θα χρειάζονταν σχολιασμό. Για παράδειγμα στα Γιάννενα η συζήτηση με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου φαίνεται να μην πήγε όσο «δημοσκοπικά» έλπιζαν, κάτι που πρόδωσε η φανερή ενόχληση των μελών του στη σχολή. Ωστόσο, στις εκδηλώσεις αυτές, άθελά τους ή όχι, τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να αποκαλύπτονται.

Συνεχίζουν να αποθεώνουν την κουκούλα και ταυτόχρονα να την αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας, μαζί με κάθε μορφή βίας, δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην αστική δημοκρατία. Στη Νομική Αθήνας, για παράδειγμα, έφεραν να μιλήσει για την κρίση και το «Δεκέμβρη» μαζί με το στέλεχός τους Γ. Δραγασάκη και τον Στέφανο Μάνο, τον γνωστό! Αφού μοίρασαν τις προσκλήσεις και αντιλαμβανόμενοι την ...πατάτα από το κράξιμο των φοιτητών, έσπευσαν να συμπληρώσουν με μολύβι ανάμεσα στα ονόματα των ομιλητών το λατινικό «vs», δηλαδή «εναντίον». Τώρα πόσο «vs» στον Μάνο είναι κάποιος που πριν από μερικές εβδομάδες δήλωνε σε ημερίδα της ΟΤΟΕ για την κρίση: «Το έργο μου έχει διευκολυνθεί πάρα πολύ, διότι το μισό πακέτο προτάσεών μας (σ.σ. δηλαδή του ΣΥΝ) το έχει κάνει ο κ. Βγενόπουλος», αυτό είναι άλλο θέμα!

Συνεχίζουν να επιδίδονται στο προσφιλές τους σπορ, τον αντικομμουνισμό. Η νούμερο δύο του ευρωψηφοδελτίου τους, Ελ. Σωτηρίου, μιλώντας σε συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, κατηγόρησε το ΠΑΜΕ για αδράνεια στο θέμα των νεκρών στο Πέραμα! Στην εκδήλωση στο ΕΜΠ ένας από τους ομιλητές αφιέρωσε μια τοποθέτηση για να φτάσει στο συμπέρασμα πως το 1921 το ΣΕΚΕ ήταν υπέρ των σπασιμάτων «πολλών τζαμιών», ενώ τώρα «το ΚΚΕ έχει αλλάξει και γι' αυτό δεν μπορεί να εκφράσει τα κινήματα που θα φέρουν τις αναγκαίες αλλαγές».

Στην ίδια εκδήλωση, ο Αλ. Τσίπρας έκανε μια ακόμα βαρυσήμαντη δήλωση: «Η μεγαλύτερη μάχη που έδωσε η αριστερά τα τελευταία χρόνια ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου ήταν το γήπεδο του Βοτανικού»! Θυμίζουμε τη θερμή χειραψία Βαρδινογιάννη - Τσίπρα πριν από λίγες εβδομάδες και το εγκάρδιο κλίμα για το ότι τα «βρήκαν» για το γήπεδο!

Συνεχίζουν να κρατάνε ως ουρά τους στα ιδρύματα τα ΕΑΑΚ, που είναι ακροατήριο των εκδηλώσεών τους. Μάλιστα, στην εκδήλωση στο ΕΜΠ, στέλεχος των ΕΑΑΚ ήταν και ομιλητής. Ανάμεσα στα πολλά είπε και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα «θετικό μόρφωμα» και ανέφερε κάποιες αδυναμίες που έχει και που πρέπει να ξεπεραστούν.

Ολα τα παραπάνω έγιναν μόλις τις τελευταίες δυο μέρες. Είναι να απορεί, λοιπόν, κανείς γιατί οδύρονται τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ όταν λέμε στους φοιτητές ότι ψήφος σε αυτούς είναι πραγματικά χαμένη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ