Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Κριτήριο η ανάγκη ανασύνταξης του κινήματος

Να τιμωρήσουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την ψήφο τους, κάλεσε τους σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Σε απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ και τις δυνάμεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και των παρατάξεών τους στα ΤΕΙ, κάλεσε τους σπουδαστές ο Γ. Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση στο ΤΕΙ Λάρισας. Αναφερόμενος στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι «ψήφος στην ΠΚΣ στις 13 Μάη και στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στις 7 Ιούνη από τη νεολαία είναι η απόδειξη ότι δεν ανεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας να μας στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή». «Με μεγαλύτερη δύναμη στις εκλογές - είπε - μπορούμε να πάμε πιο μακριά, να δρομολογηθούν ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού για να πληρώσει οριστικά την κρίση η ΕΕ και η ντόπια πλουτοκρατία».

Στη συνέχεια, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού και του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, ο Γ. Γκιόκας υπογράμμισε ότι αυτή «προϋποθέτει τιμωρία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, γιατί ό,τι ζουν σήμερα οι σπουδαστές και οι οικογένειές τους, φέρνει τη σφραγίδα αυτών των κομμάτων. Η ανασύνταξη του σπουδαστικού κινήματος προϋποθέτει καταδίκη των παρατάξεών τους ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σπουδαστικές εκλογές», προσθέτοντας πως «αυτές οι παρατάξεις ζητάνε την ψήφο των σπουδαστών για να τη χαρίσουν στον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, να την εγκλωβίσουν στο δικομματικό καυγά για το ποιος θα είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης που θα συνεχίσει την ίδια επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας».

Και επισήμανε ότι «η μάχη των ευρωεκλογών, όπως και η μάχη των σπουδαστικών εκλογών αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τους νέους, για τους φοιτητές, τους σπουδαστές, που δεν πρέπει να την αφήσουν να πάει χαμένη. Αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία να καταδικαστούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια και συμβάλλουν και σήμερα στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών».


Στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Λάρισα, ο Γ. Γκιόκας περιόδευσε στις σχολές του ΟΑΕΔ, σε ΤΕΕ της πόλης, ενώ μίλησε σε σύσκεψη στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ