Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΠ: Εξαγορά και αντικομμουνισμός

«Παλιά της τέχνη... κόσκινο» της ΠΑΣΠ να χρησιμοποιεί (όπως ακριβώς και η ΔΑΠ) μεθόδους εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων των φοιτητών, ιδιαίτερα όταν πλησιάζουν οι φοιτητικές εκλογές. Και μια από τις μεθόδους αυτές είναι τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση σεμιναρίων, που όποιος τα παρακολουθεί... τσιμπάει και μια βεβαίωση παρακολούθησης να την καταχωρήσει στο φάκελό του ως ...επιπλέον προσόν μαζί με τα πτυχία, τους τίτλους σπουδών κι όσες σκόρπιες μαθήσεις τον καλούν να αγοράζει από δω κι από κει μπας και καταφέρει να έχει μια καλύτερη προοπτική στην αγορά εργασίας.

Ενα τέτοιο σεμινάριο, με θέμα την τέχνη και τα εικαστικά στην εκπαίδευση οργάνωσε, χτες, η ΠΑΣΠ στην Παιδαγωγική Σχολή στο Βόλο. Στην εκδήλωση της ΠΑΣΠ συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, καθηγητές απ' τη σχολή κ.ά. Το προκλητικό όμως (πέρα από την κοροϊδία των πιστοποιητικών) είναι ότι καθηγήτρια του τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης που είχε μάθημα την ίδια ώρα με την εκδήλωση της ΠΑΣΠ, ανέβαλε το μάθημα και «υποχρέωσε» τους φοιτητές της να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της ΠΑΣΠ, απαιτώντας να της επιδείξουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης για να ελέγξει ποιοι πήγαν και ποιοι όχι!

Είναι γνωστό ότι αυτές τις πρακτικές εξαγοράς και συναλλαγών, μόνο οι δυνάμεις της ΚΝΕ και της ΠΚΣ τις ξεσκεπάζουν και τις καταγγέλλουν στις σχολές.

Η αποκάλυψη, από την πλευρά της ΠΚΣ, του ρόλου που παίζουν οι δυνάμεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σχολές, έχει οδηγήσει την ΠΑΣΠ να επιδίδεται σε χυδαίο αντικομμουνισμό τύπου Πάγκαλου - ΠΑΣΟΚ, να επιστρατεύει ακόμα και μπράβους της νύχτας (όπως στο ΤΕΙ Αθήνας), ακόμα και να απειλεί σπουδαστές που προσεγγίζουν την ΠΚΣ, όπως καταγγέλλει η ΠΚΣ στο ΤΕΙ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, την τελευταία βδομάδα στο Ηράκλειο, από την πλευρά της ΠΑΣΠ μέλη και φίλοι της ΠΚΣ - ιδιαίτερα πρωτοετείς - δέχτηκαν τηλεφωνήματα που τους καλούσαν (αρχικά με το καλό) να αποχωρήσουν από την ΠΚΣ με την επιχειρηματολογία ότι τίποτα δεν αλλάζει, τα αιτήματα της Πανσπουδαστικής δεν είναι εφικτά και πολλά ακόμα και όταν όλα αυτά δεν έπιαναν τόπο, άρχιζαν τις ύβρεις και τις απειλές ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα των σπουδαστών!

Κι αυτά είναι συνέχεια της πρακτικής της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Ηρακλείου, όπου ιδιαίτερα σε γενικές συνελεύσεις επιτίθεται τόσο στο ΚΚΕ όσο στο ΠΑΜΕ, με ρήσεις του τύπου: Δεν μπορεί κανένας νοήμων άνθρωπος σήμερα να ενστερνίζεται τις απόψεις των κομμουνιστών... και το ΠΑΜΕ ότι καπελώνει τους αγώνες και αποτελεί διασπαστικό παράγοντα για το κίνημα. Γιατί διασπαστικό; Γιατί δεν υποτάσσεται στην πολιτική του κεφαλαίου που αυτοί υπηρετούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχείρηση απειλών και εκβιασμού των σπουδαστών (2006-03-31 00:00:00.0)
Εγγύηση για νέους αγώνες (2005-04-17 00:00:00.0)
Τραμπουκισμοί και ρουσφέτια... (2005-03-23 00:00:00.0)
Απάντηση, η μεγάλη συμμετοχή (1998-04-03 00:00:00.0)
Ανοδος σε ποσοστά και ψήφους (1997-04-11 00:00:00.0)
Μικρή άνοδος της μαζικότητας στη Θεσσαλονίκη (1997-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ