Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Απάντηση, η μεγάλη συμμετοχή

Με τη μεγάλη τους συμμετοχή στις προχτεσινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, δεκάδες χιλιάδες νέοι έστειλαν σαφές μήνυμα σε όλους τους επίδοξους ...νεκροθάφτες του φοιτητικού κινήματος. Η συμμετοχή κυμάνθηκε σχεδόν στα ίδια με πέρσι επίπεδα και αυτό ήταν η καλύτερη απάντηση στα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, που προπαγάνδιζαν την αποχή από τις εκλογές.

Πρώτη δύναμη παραμένει, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ, σημειώνοντας όμως πτώση σε σχέση με πέρσι. Πτώση σημειώνει και η ΠΑΣΠ που ακολουθεί, ενώ οι ΠΚΣ καταγράφονται ως η τρίτη δύναμη και αυτό δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν.

Ομως και φέτος, όπως κάθε χρόνο από τότε που η ΕΦΕΕ και η ΕΣΕΕ, λόγω των γνωστών αρνητικών συσχετισμών, έχουν πάψει πλέον να εκδίδουν συγκεντρωτικά αποτελέσματα, οι παρατάξεις έδωσαν στη δημοσιότητα τα δικά τους στοιχεία.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών επισήμανε την "απόλυτη ιδεολογική και πολιτική πρωτοκαθεδρία της φιλελεύθερης παράταξης". Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ σε 108 από 110 σχολές, οι ΠΚΣ συγκεντρώνουν το 11.93% έναντι 8.67% πέρσι, η ίδια συγκεντρώνει το 39,7% με πτώση σε ψήφους και άνοδο σε ποσοστό, η ΠΑΣΠ το 19.38% σημειώνοντας πτώση, και η ΕΑΑΚ 7.64%, σημειώνοντας μικρή άνοδο.

Στα ΤΕΙ, τα αποτελέσματα που δίνει στη δημοσιότητα η ΔΑΠ για 30 από 48 σχολές την αναδεικνύουν σε πρώτη δύναμη με 44.8%, την ΠΑΣΠ δεύτερη με 26.5%, και ακολουθούν ΠΚΣ με 12.3% και ΕΑΑΚ με 3.4%.

  • Με μια σαφή αιχμή κατά της κυβέρνησης, η νεολαία ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι "τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών αποδεικνύουν ότι την ώρα που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δοκιμάζεται, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ δικαιώνεται". Η ΠΑΣΠ σε άλλη ανακοίνωση επισημαίνει την αυξημένη συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε σε 113 τμήματα και σχολές οι ΠΚΣ συγκεντρώνουν το 10.72%, η ΠΑΣΠ το 21.38%, η ΔΑΠ 32.85% και οι ΕΑΑΚ 9.10%.

Αντίστοιχα στα ΤΕΙ, σε σύνολο 43 σχολών από τις 48, σύμφωνα με την ΠΑΣΠ οι ΠΚΣ συγκεντρώνουν το 12.8% με άνοδο 3.6%, η ΠΑΣΠ το 31.4%, η ΔΑΠ το 36.3% και οι ΕΑΑΚ 3.6%.

  • Σε ανακοίνωση της η "Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) " (που σημειώνει την άνοδο των ΠΚΣ), αναφέρει τα εξής αποτελέσματα, για 113 συλλόγους: ΠΚΣ 10.85%, ΕΑΑΚ 10.53%, ΔΑΠ 32.46%, ΠΑΣΠ 20.82%. Η ΕΑΑΚ δεν εξέδωσε αποτελέσματα για τις σχολές των ΤΕΙ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ