Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Εφάρμοσαν πλειοψηφικό σύστημα!

Καταγγελία των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας

Την αντιδημοκρατική ενέργεια του Διοικητικού Συμβουλίου και στη συνεχεία της Εφορευτικής Επιτροπής του Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εφάρμοσαν πλειοψηφικό σύστημα για την καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές, αντί του αναλογικού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Μάλιστα, την απόφαση να αντικατασταθεί το αναλογικό σύστημα μεπλειοψηφικό πάρθηκε από γενική συνέλευση, η οποία όμως δεν είχε απαρτία.

Οι ΠΚΣ αντέδρασαν για την αλλαγή του συστήματος, και, όπως καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους, η απάντηση που πήραν από το ΔΣ και την Εφορευτική Επιτροπή ήταν ότι "στο τέλος μάς έκαναν και χάρη που μας επέτρεψαν να συμμετάσχουμε στη διαδικασία, διότι το καταστατικό του Τμήματος απαγορεύει τη συμμετοχή στις εκλογές πολιτικών παρατάξεων (άρα και τη διακίνηση ιδεών) πράγμα που μας γυρίζει σε παλιότερες εποχές και ξεσκεπάζει τη φασίζουσα νοοτροπία τους".

Οι ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές να ακυρώσουν τις εκλογές - μαϊμού και να συστρατευτούν με τις ΠΚΣ, για να βγούμε ενωτικά - αγωνιστικά στην αντεπίθεση για την ανατροπή του συντηρητικού μπλοκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ