Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Τράπεζα ξεφτίλας" από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Συναινετική επιχείρηση αποπροσανατολισμού, με στόχο να πείσουν πως η αρπαγή της γης υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα είδος "κολχόζ"!

"Τράπεζα" ξεφτίλας και κοροϊδίας "άνοιξαν" ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας και ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Τσιτουρίδης, "καταθέτοντας" αποπροσανατολιστικές ανακοινώσεις και δηλώσεις, σχετικά με την τράπεζα γης - "έκτρωμα" που πάει να φτιάξει η κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "στήνουν" άλλη μια θεατρική παράσταση, αναφορικά με τη λεγόμενη "τράπεζα γης" και με προφανή σκοπό να "δουλέψουν" τους μικρομεσαίους αγρότες, που θα είναι οι μόνοι ζημιωμένοι, αφού θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν και να ξεπουλήσουν "τζάμπα" τα χωράφια τους, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής ξεκληρίσματος που εφαρμόζουν τα επιτελεία της ΕΕ και την οποία στηρίζουν και τα δύο αυτά κόμματα. Ο υπουργός Γεωργίας κατέθεσε την Τρίτη το βράδυ νομοσχέδιο, το οποίο ανάμεσα σε άλλα προβλέπει τη δημιουργία της "τράπεζας γης", η οποία θα παρεμβαίνει ασύδοτα και αυθαίρετα σε όλες τις αγοραπωλησίες γης, με σκοπό να "μαζέψει" τα χωράφια των ξεκληρισμένων αγροτών και στη συνέχεια να τα μεταπουλήσει ή ενοικιάσει σε επιχειρήσεις γης, σε επενδυτές και διάφορους άλλους "ημετέρους"... Ο Σ. Τσιτουρίδης της ΝΔ περιόρισε σκόπιμα την "κριτική" του στη λέξη "κολχόζ", που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που πρεσβεύει η "τράπεζα γης" που πάει να στήσει ο Τζουμάκας. Αλλο που δεν ήθελε ο Τζουμάκας και έβγαλε χτες μια εξίσου γελοία ανακοίνωση για να πει στον Τσιτουρίδη και τη ΝΔ ότι τέτοια "κολχόζ" έστησε η Δεξιά στη Γαλλία από το 1960 και παράλληλα έστειλε στις εφημερίδες άλλο ένα πολυσέλιδο "κιτάπι" για το τι ισχύει με την "τράπεζα γης" στη Γαλλία, λες κι αυτό ενδιαφέρει τους Ελληνες αγρότες. Στην ανακοίνωση του Τζουμάκα, περιλήφτηκαν επίσης μια σειρά από ψευτοεπιχειρήματα του τύπου ότι οι ιδιοκτήτες του 40% της αγροτικής γης δεν είναι αγρότες και ότι το 23% του συνόλου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα μας έχει έκταση μικρότερη από 10 στρέμματα. Ο Τζουμάκας, όμως, δεν ανέφερε κουβέντα στην ανακοίνωσή του για τι θα γίνουν τελικά οι μικροί αγρότες που έχουν 10 στρέμματα και το γεγονός ότι με την "τράπεζα γης" το 90% των χωραφιών των μικρομεσαίων αγροτών, ίσως και περισσότερο, θα περάσει στα χέρια των επιχειρήσεων γης και των άλλων επενδυτών που αναφέρει στο νομοσχέδιό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ