Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΙΓΟΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
"Να μην πατήσει το πόδι του στο νησί"

- Η αμερικανική πρεσβεία και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας Ζακύνθου συνδιοργανώνουν Διήμερο για την ανακύκλωση. Στους ομιλητές περιλαμβάνεται και ο Ν. Μπερνς. Τι επιδιώκουν οι εμπνευστές αυτής της κίνησης;

- Καταρχήν ο Ν. Μπερνς, σαν νέος αποικιοκράτης, περιοδεύει στην Ελλάδα με την ανοχή της κυβέρνησης και ελέγχει δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Στην κατεύθυνση της νέας τάξης πραγμάτων φτάνει ακόμα να αμφισβητήσει τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας. Παρ' όλα αυτά, ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και οι αιρετοί που τον εκπροσωπούν, αντί να καταδικάσουν αυτή την τακτική και την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτήν, γίνονται "βασιλικότεροι του βασιλέως" και μεταμορφώνονται σε τμήμα δημοσίων σχέσεων της αμερικανικής πρεσβείας. Στόχος τους είναι το "πλασάρισμα" του πρέσβη στο λαό με "άλλο" πρόσωπο, που να κρύβει το ρόλο του, ουσιαστικά, σαν νέου τοποτηρητή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή. Και βέβαια, όλες αυτές οι "δημόσιες σχέσεις" και τα τραπεζώματα θα γίνουν με λεφτά του ελληνικού λαού και βέβαια και του λαού του νησιού.

- Πώς σχολιάζετε αυτή την πρωτοβουλία του συνδέσμου;

- Ο σύνδεσμος φαίνεται ότι ήταν το μοναδικό μέσο που θα μπορούσε να "μεταμορφωθεί" σε τμήμα δημοσίων σχέσεων της αμερικανικής πρεσβείας για να παρουσιάσει, δήθεν, το "ανθρώπινο πρόσωπο" του εκπροσώπου του κεφαλαίου στους κατοίκους του νησιού μας. Δε θα μπορούσε κάποιος άλλος να τον φέρει στη Ζάκυνθο, λόγω του πολιτικού κόστους που θα αντιμετώπιζε. Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να πείσουν το λαό της Ζακύνθου ότι με το Διήμερο θα ενισχυθεί... ο "συνεδριακός τουρισμός" και κατ' επέκταση ο τουρισμός στο νησί, επειδή θα έρθουν καμιά τριανταριά "σύνεδροι" από άλλες περιοχές και επειδή θα γίνει προβολή του γεγονότος από τα ΜΜΕ. Βεβαίως οι άνθρωποι του συνδέσμου θα είναι και αυτοί που θα αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει. Περισσότερο όμως κι απ' αυτό, τους ενδιαφέρει η εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής και το πλασάρισμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού με φιλολαϊκή "μάσκα", για να αναχαιτίσουν τις αντιδράσεις του λαού.

- Το Εργατικό Κέντρο καταδίκασε το Διήμερο και τον ερχομό του Ν. Μπερνς στο νησί. Τι υποδοχή του ετοιμάζετε;

- Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τον ίδιο τον Αμερικανό πρεσβευτή, την κυβέρνηση και όσους τον καλούνε, ότι δε θα πατήσει το πόδι του στη Ζάκυνθο. Ολοι αυτοί θα αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες για ό,τι ακολουθήσει. Ηδη, με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο έχει κηρύξει τον Αμερικανό πρεσβευτή ανεπιθύμητο για την εργατική τάξη και το λαό του νησιού μας. Εχουμε σκοπό να αποκλείσουμε το λιμάνι ή το αεροδρόμιο ή το χώρο του συνεδρίου. Θα γίνει αποκλεισμός των εισόδων στο νησί. Ο λαός του νησιού δε θα αφήσει αναπάντητη την πρόκληση των εμπνευστών αυτού του Διημέρου. Εξάλλου ο Κάλβος μας δίδαξε ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Και η ανεξαρτησία προσθέτουμε εμείς.

Γρ. Τρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα προσπάθεια εκφοβισμού από την αμερικάνικη πρεσβεία (2012-04-11 00:00:00.0)
Ο Μπερνς "μοιράζει χαρτιά" για τη μεγάλη μάσα (1999-06-23 00:00:00.0)
Σε ανοιχτή σύγκρουση με τον "εχθρό - λαό" (1998-04-30 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη νέα πρόκληση (1998-04-22 00:00:00.0)
"Θα πάμε στη Ζάκυνθο για μπίζνες! " (1998-04-16 00:00:00.0)
Σε ρόλο "γιες μεν" η Νομαρχία (1998-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ