Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Συντονισμένες κινητοποιήσεις στις 6 του Απρίλη

Ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί στις 11 του Μάη με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ημέρα αγώνα είναι η Δευτέρα 6 του Απρίλη για τους ελαιοπαραγωγούς, όπου σε πολλές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας θα γίνουν συλλαλητήρια ενάντια στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Οι ελαιοπαραγωγοί για άλλη μια φορά θα διεκδικήσουν συντονισμένα λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους και την ικανοποίηση των κρίσιμων αιτημάτων. Μετά τις κινητοποιήσεις της Δευτέρας, ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί με την πραγματοποίηση πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 11 του Μάη στην Αθήνα.

Αγωνιστικές αποφάσεις για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων την ερχόμενη Δευτέρα έχουν πάρει ήδη οι Συντονιστικές Επιτροπές Λέσβου,Χανίων και Αιγίου,καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων στην Κέρκυρα και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές.

Στη Λέσβο, μετά από πλατιά σύσκεψη Συνεταιρισμών, Αγροτικών Συλλόγων και κοινοταρχών, αποφασίστηκε να γίνει αγωνιστική συγκέντρωση όλων των ελαιοπαραγωγών του νησιού στον Παπάδο στις 7.30 μμ.Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο της Δευτέρας και να ενώσουν τη δική τους φωνή στο να παρθούν μέτρα που να δίνουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Στα Χανιά, μετά από συνεδρίαση της παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αποφασίστηκε να γίνει συλλαλητήριο των ελαιοπαραγωγών του νομού, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10 πμ.Κλιμάκια της ΣΕΑ συνεχίζουν τις περιοδείες του στα χωριά των Χανίων, όπου εκφράζεται η αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών και η διάθεση για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Δευτέρας.

Στην Κέρκυρα μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας του νησιού αποφασίστηκε να γίνουν παράλληλα την ερχόμενη Δευτέρα τρία συλλαλητήρια στις 7.30 μμ. Οι ελαιοπαραγωγοί του βόρειου τμήματος του νησιού θα συγκεντρωθούν στους Καρουσάδες,του κεντρικού στους Λιαπάδες και του νότιου στη Λευκίμμη.

Στο Αίγιο, όπου επίσης έχει ληφθεί απόφαση για πραγματοποίηση αγωνιστικής κινητοποίησης στις 6 του Απρίλη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνεδρίαζε αργά χτες βράδυ με θέμα την καλύτερη οργάνωση του αγώνα και να καθοριστεί ο τόπος και η ώρα που θα γίνει το συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ