Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Μια πόλη ανέργων δεν είναι ωραία πόλη!

Σύσκεψη της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" στην περιοχή της Γούβας στον Αγιο Αρτέμιο

"Δεν είμαστε εδώ για να υποσχεθούμε κι εμείς ότι ήρθαμε να λύσουμε τα προβλήματα. Αγώνα υποσχόμαστε", σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής σε σύσκεψη που διοργάνωσε η διαμερισματική επιτροπή στήριξης της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", στην περιοχή της Γούβας,στον Αγιο Αρτέμιο.

"Να ενισχύσουμε τον κόσμο, το μαζικό κίνημα, είναι ο στόχος μας", συνέχισε ο Λ. Αυδής, γιατί έτσι, "θα έχουμε τη δυνατότητα να συμβάλουμε, να παρέμβουμε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Να βοηθήσουμε να ξεπεραστεί το στάδιο της παθητικότητας, να προχωρήσουμε στη δράση".

Σ' αυτό το πνεύμα, σημείωσε ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας", ας δούμε και τα τοπικά προβλήματα, που, όπως σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, περισσότερο ή λιγότερο υποβαθμισμένες, έτσι και στην περιοχή της Γούβας είναι πολλά. "Γιατί, υπογράμμισε, αν αφήσουμε τον αγώνα και μείνουμε στο ποιες υποσχέσεις είναι καλύτερες δε θα αλλάξει η ζωή των Αθηναίων. Δεν πρόκειται να αλλάξει απ' το αν θα αλλάξουν χρώμα τα κάγκελα ή το ποιος θα βάλει τις περισσότερες πλάκες στα πεζοδρόμια"...

Μια πόλη,όπως χαρακτηριστικά είπε ο Λεων. Αυδής δίνοντας με συνοπτικό τρόπο την ποιοτική διαφορά του συνδυασμού την "Αγωνιστικής Συνεργασίας" με αυτούς των άλλων υποψηφίων, δεν είναι καρτ-ποστάλ.Ετσι "μια ωραία πόλη με ανέργους, δεν είναι ωραία πόλη. Μια ωραία πόλη με υποαπασχολούμενος, με αποκλεισμένους, μια πόλη θυμάτων δεν είναι ωραία πόλη".

Οσοι παραβρέθηκαν στη σύσκεψη είχαν ακριβώς αυτή τη διάθεση: Να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν, να κατοχυρώσουν τις συνθήκες που θα κάνουν την πόλη ουσιαστικά όμορφη. Και μια αγωνία είχαν: Να βρουν τρόπους, ιδέες να πάρουν πρωτοβουλίες για να κινητοποιήσουν κι άλλους και πρώτα απ' όλους τους φίλους τους, τους διπλανούς, τους γείτονες. Οσους συμφωνούν ότι δεν πάει άλλο και θέλουν να προσφέρουν να αλλάξει η κατάσταση. Αρκεί να συμφωνήσουμε, σημείωσε ο Λ. Αυδής, ότι "αυτή η κατάσταση συνδέεται άμεσα με γενικότερα προβλήματα, με την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής που προωθείται από τους κυρίαρχους κύκλους και εφαρμόζεται από τους εκπροσώπους τους στην κυβέρνηση και το δήμο, δεν είναι άσχετη με όσα συμβαίνουν στις ΔΕΚΟ, στην "Ολυμπιακή" αυτές τις μέρες, όπου πάνε να καταργήσουν τα πιο στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, δεν είναι άσχετη με την ανακατανομή των αγορών στα Βαλκάνια, με την έξαρση της εγκληματικότητας αλλά και την έξαρση της προβολής της από τα ΜΜΕ, το ρατσισμό και την ξενοφοβία".

"Μαζευτήκαμε σήμερα για να αρχίσουμε δράση, είπε εκ μέρους της Επιτροπής Στήριξης του διαμερίσματος ο Ν. Ματσούτσος,να συσπειρώσουμε κι άλλους ανθρώπους, με τους οποίους έχουμε κοινές ανησυχίες, στον αγώνα μας". Και αφού αναφέρθηκε στα ζητήματα του πράσινου, των συγκοινωνιών, του μαζικού αθλητισμού, των πεζοδρομίων που μόνο στους πεζούς δεν ανήκουν, στην καθαριότητα, κατέληξε: "Δεν τελειώνουμε τη δουλιά μας φεύγοντας από εδώ απόψε. Αντίθετα, αρχίζουμε ή σωστότερα συνεχίζουμε με καλύτερο συντονισμό και μεγαλύτερη αμεσότητα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ