Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΚΑΝΑΛΙ 1"
"Δε φταίω εγώ, φταίνε οι άλλοι"

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, αλλά οι καθ' ύλην αρμόδιοι παίζουν την κολοκυθιά

Το παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων στο ραδιοσταθμό του Δήμου Πειραιά "Κανάλι 1" συνεχίζεται. Τώρα οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται ως μπαλάκι στο παιχνίδι των υποψηφίων δημάρχων Πειραιά. Ετσι, ενώ μένουν απλήρωτοι πάνω από 10 μήνες και είναι αμφίβολο αν θα τους καταβληθεί και το δώρο του Πάσχα, χτες ο δήμαρχος Στέλιος Λογοθέτης,σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, επανέλαβε ότι την ευθύνη για τη δημιουργηθείσα κατάσταση έχει ο νομάρχης Πειραιά (και υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ), Χρήστος Φωτίου,επειδή το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν ψηφίζει την προγραμματική σύμβαση με την οποία θα πληρωθούν μέρος των οφειλόμενων. Υπενθυμίζουμε ότι η προγραμματική σύμβαση δεν ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Δευτέρας επειδή δεν υπήρχε εισηγητής. Από τη μεριά του ο Χρ. Φωτίου, όταν του ζητήθηκε από το "Ρ" να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του δημάρχου Πειραιά, είπε: "Δεν ασχολούμαι με τίποτα απ' όσα λέει ο κ. Λογοθέτης. Οσον, δε, αφορά το τι πράττει, ασχολείται η ελληνική Δικαιοσύνη".

Ετσι λοιπόν την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των Στ. Λογοθέτη και Χρ. Φωτίου την πληρώνουν οι εργαζόμενοι στο "Κανάλι 1". Ο μεν δήμαρχος θέλει να τους στρέψει εναντίον του αντιπάλου του στις εκλογές, ενώ το ίδιο επιδιώκει και ο νομάρχης.

Πέραν όμως των μικροκομματικών αυτών παιχνιδιών μεταξύ του δημάρχου και του επίδοξου δημάρχου Πειραιά, ενδιαφέρον έχει να εξεταστεί πώς το "Κανάλι 1" έφτασε στη σημερινή του κατάσταση. Οπως ομολόγησε ο Στ. Λογοθέτης, από το 1991 που πρωτοεκλέχθηκε δήμαρχος Πειραιά μέχρι τώρα έχουν δοθεί στο ραδιοσταθμό περίπου 800 εκατομμύρια δρχ. Το 1991 - '92 ο προϋπολογισμός του σταθμού ήταν ετησίως 200 εκατομμύρια. Παρ' όλα αυτά το "Κανάλι 1" δε διαθέτει ακόμα και σήμερα ούτε καν ισχυρό πομπό. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα; Στο εύλογο τούτο ερώτημα την απάντηση έδωσε εμμέσως ο δήμαρχος, παραδεχόμενος ότι τουλάχιστον μέχρι το 1994 υπήρχαν μεγαλοδημοσιογράφοι με υπέρογκους μισθούς, οι οποίοι, όπως κατήγγειλε τεχνικός του σταθμού στη χτεσινή συνέντευξη χωρίς να διαψευστεί, "έκαναν εκπομπές από το σπίτι τους".

Μπορεί λοιπόν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να μην πρόσφεραν υπηρεσίες στο σταθμό ανάλογες των αμοιβών που έπαιρναν, δικαιολογούσαν όμως το μισθό τους και με το παραπάνω, στηρίζοντας πολιτικά τόσο τον δήμαρχο, όσο και τους πολιτικούς φορείς που τον υποστήριζαν, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που προέχει είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να δουλεύουν στο σταθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ