Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ
Επιχειρηματικός ο βασικός πυλώνας

"Το ΚΚΕ πιστεύει ότι τα προβλήματα που έχουν σχέση με το παιδί, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τις μειονότητες και άλλες ευπαθείς ομάδες είναι προβλήματα που αφορούν συνολικά το λαϊκό κίνημα" τόνισε ο Χ. Χουρδάκης σε εκδήλωση της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

"Με πρόσχημα τα προβλήματα που υπάρχουν στην πρόνοια η κυβέρνηση προχωράει με το νομοσχέδιο στην όξυνση των προβλημάτων παροχής υπηρεσιών πρόνοιας, περιορίζει τις ομάδες στις οποίες απευθύνονται τα προγράμματα και κυρίως επιχειρεί να περάσει σαν πανάκεια για τη λύση αυτών των προβλημάτων το ζήτημα της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της πρόνοιας, της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού. Το νομοσχέδιο αυτό αναδεικνύει τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα σαν το βασικό πυλώνα της πολιτικής πρόνοιας". Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Χ. Χουρδάκης,υπεύθυνος του Τμήματος Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σύσκεψη της ΚΟ Θεσσαλονίκης του Κόμματος, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και είχε ως θέμα το νέο νομοσχέδιο για την πρόνοια. Ο Χ. Χουρδάκης κατήγγειλε ότι έγιναν προσπάθειες να πιεστούν συγκεκριμένοι φορείς να μην παρευρεθούν στη σύσκεψη και τόνισε ότι γίνεται μία ακόμη προσπάθεια να αντιπαρατεθούν στη διαδικασία αντίστασης και αντιμετώπισης των προβλημάτων της πρόνοιας, οι εργαζόμενοι με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι γονείς με τους εργαζόμενους κλπ. Πρόκειται, είπε, για μια προσπάθεια "εκ του πονηρού" για διάσπαση του κινήματος, ώστε να μην μπορέσει να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο.

"Το ΚΚΕ πιστεύει ότι τα προβλήματα που έχουν σχέση με το παιδί, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τις μειονότητες και άλλες ευπαθείς ομάδες, όπως έχουν καταγραφεί, δεν είναι προβλήματα μόνο των οικογενειών τους ή ενός, μόνο, τμήματος του ελληνικού λαού. Είναι προβλήματα που αφορούν συνολικά το λαϊκό κίνημα", τόνισε ο Χ. Χουρδάκης.

Ο ομιλητής κάλεσε τα συνδικάτα και τους φορείς να έχουν ως προμετωπίδα τα ζητήματα της πρόνοιας. Επίσης κάλεσε τις οργανώσεις του χώρου να συγκροτήσουν ένα μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης σ' αυτές τις γενικές επιλογές, προσθέτοντας παράλληλα ότι το μέτωπο αυτό θα πρέπει να συναντηθεί με το γενικότερο λαϊκό μέτωπο που θα αντεπιτίθεται ενάντια στις επιλογές του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών.

Με τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη κατήγγειλαν την πολιτική εγκατάλειψης των ιδρυμάτων που εφαρμόζει η κυβέρνηση και αναφέρθηκαν στα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία, στην αδιαφορία της πολιτείας για το "ειδικό παιδί", αλλά και για τους παιδικούς σταθμούς γενικότερα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρ. Κόφφα,γραμματέα της Οργάνωσης. Επίσης παραβρέθηκαν ο Μιχ. Σπυριδάκης,υποψήφιος νομάρχης και νομαρχιακός σύμβουλος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης Αγ. Σαχίνης,Δ. Ζαχαριάδης,Κ. Σαπρανίδης.Παρόντες ήταν ο Γ. Τεμεκενίδης μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΟΘ του ΚΚΕ, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και σωματείων από το χώρο της πρόνοιας - από το "Παπάφειο", το "Ψυχολογικό", το "Ασυλο Παιδιού" κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε ένα ανάπηρο παιδί στο δρόμο! (2010-07-27 00:00:00.0)
«Παλεύουμε για Υγεία του λαού» (2006-04-07 00:00:00.0)
Πλατιά συσπείρωση ενάντια στην «ανθυγιεινή» πολιτική (2006-03-08 00:00:00.0)
Αγανάκτηση από μαθητές και δασκάλους (1998-11-14 00:00:00.0)
Αγώνας για τη ζωή μέσα από την καθημερινή πάλη (1997-12-03 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στον τηλε-οίκτο (1997-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ