Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Απαράδεκτος εκβιασμός
  • Ομόφωνη καταδίκη της κυβερνητικής τακτικής από κατοίκους και δημοτική αρχή Ζεφυρίου
  • Δηλώνουν πως δε σκύβουν το κεφάλι, δε θα επιτρέψουν να μετατραπεί ο δήμος σε παραμάγαζο της εφορίας και διεκδικούν όσα τους ανήκουν

Την απαράδεκτη στάση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ)- που με εντολή του προς το Δημόσιο Ταμείο Αγίων Αναργύρων σταμάτησε τις πληρωμές ενταλμάτων του Δήμου Ζεφυρίου - κατήγγειλαν οι κάτοικοι, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Ζεφυρίου, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος Ζεφυρίου, Γιάννης Λάππας,"είναι απαράδεκτο, την ώρα που ο δήμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, βοηθώντας παράλληλα τους κατοίκους, να έρχεται η κυβέρνηση μέσω του ΤΠΔ και να μας κλείνει τη "στρόφιγγα"".

Ο Δήμος Ζεφυρίου με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ απαίτησε την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, με την καταβολή του ποσού των 400.000 δραχμών ανά οικογένεια και την επίσπευση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου του ρέματος Ευπειρίδων.

Επίσης, να σημειωθεί ότι τόσο το οδικό δίκτυο της πόλης όσο και οι κοινόχρηστοι χώροι του δήμου έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές, και για την ανακατασκευή και συντήρησή τους χρειάζονται 80.000.000 δρχ. Ολα αυτά βέβαια είναι απραγματοποίητα, αφού μετά την εντολή του ΤΠΔ ο δήμος αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τα λειτουργικά του έξοδα.

Οπως υπογράμμισε ο Γ. Λάππας, με τη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων ο δήμος δε θα υποχωρήσει μπροστά σ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη, κάτοικοι του Ζεφυρίου μαζί με τον δήμαρχο και το ΔΣ πρόκειται να επισκεφτούν τον υφυπουργό Εσωτερικών, Λάμπρο Παπαδήμα, και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη. Οι δύο υπουργοί έχουν αρνηθεί επανειλημμένα να δεχτούν τον δήμαρχο Ζεφυρίου και να συζητήσουν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή, καθώς ο δήμος δεν έχει υποκύψει στη φορομπηχτική πολιτική, που επιβάλλει η κυβέρνηση ως τρόπο λειτουργίας των ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ