Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύξηση αποδοχών 311%!

Σε 70.000.000 δραχμές προσδιόρισε η κυβέρνηση τις αποδοχές των εκλεκτών της, που με απόφαση του διώκτη των εργαζομένων στην "Ολυμπιακή" Τ. Μαντέλη, τοποθετήθηκαν στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της "Ολύμπικ Κέτερινγκ", Μαρίνου Κοντονικολή και Αντώνη Τσιρίγου, αντίστοιχα! Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την προηγούμενη Τρίτη, τη μέρα ακριβώς που η κυβέρνηση ξεδίπλωνε στο στημένο "διάλογο" για τον αερομεταφορέα, τις άνομες προθέσεις της σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων.

Είναι φανερό ότι στο φόντο των κυβερνητικών σχεδίων ενάντια στους εργαζόμενους και της κατασυκοφάντησης τους, πως δήθεν οι δικές τους αμοιβές ευθύνονται για το χάλι της εταιρίας, οι παραπάνω αριθμοί - οι μισθοί, δηλαδή - και ο χρόνος που αποφασίστηκαν, μιλούν από μόνα τους.

Οταν πριν δυο μήνες ήρθε στη Βουλή το θέμα των αμοιβών των διορισμένων από την κυβέρνηση στελεχών στις ΔΕΚΟ, ο Γ. Παπαντωνίου παρουσίασε πίνακα, σύμφωνα με τον οποίο οι ετήσιες αμοιβές για τις δύο συγκεκριμένες θέσεις, ήταν κάτι λιγότερο από 17.000.000 δραχμές.

Τι να πιστέψουμε; Οτι η κυβέρνηση έλεγε ψέματα το Φλεβάρη, ή ότι προκειμένου να φέρουν σε πέρας τη "βρώμικη δουλιά" οι τοποτηρητές της στις ΔΕΚΟ, έπρεπε να πάρουν αυξήσεις αποδοχών της τάξης του 311%;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ