Παρασκευή 3 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς προμήθειες το "Παπάφειο"

Την κρατική εγκατάλειψη με τις ελλείψεις κονδυλίων, προσωπικού και μέσων εργασίας βιώνουν οι εργαζόμενοι του "Παπάφειου" Ορφανοτροφείου.

Το κλιμάκιο της ΚΟΘ με επικεφαλής τη βουλευτίνα του Κόμματος Μαρία Μπόσκου, που επισκέφθηκε το ίδρυμα, διαπίστωσε τα παρακάτω:

Το ίδρυμα το 1993 είχε 70 παιδιά, σήμερα έφθασε τα 170, όμως ο προϋπολογισμός παραμένει ίδιος. Αυτό σημαίνει μεγάλο έλλειμμα (υπολογίζεται στα 50 εκατ δραχμές). Οι προμηθευτές ήδη αρνούνται να τροφοδοτήσουν το "Παπάφειο", απλήρωτοι για τρεις μήνες είναι οι συμβασιούχοι και η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα. Χαρακτηριστικά, στα κρύα των τελευταίων ημερών στο "Παπάφειο" πέρασαν δύσκολες ώρες παιδιά και προσωπικό, καθώς η ΕΚΟ δεν παρέδιδε πετρέλαιο, αν προηγούμενα δεν της καταβαλλόταν το χρέος των 1,5 εκατ. δραχμών.

Οσον αφορά το προσωπικό, από τις 60 οργανικές θέσεις οι 40 είναι κενές! Υπάρχει ένας μάγειρας για 200 περίπου άτομα, παιδιά και προσωπικό. Κοινωνική λειτουργός και άλλο εξειδικευμένο προσωπικό δεν υπάρχει.

Ακόμη θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ιστορικό κτίριο (7.500 στρεμμάτων) του "Παπάφειου" Ιδρύματος βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και όπως λένε οι εργαζόμενοι, αν γρήγορα δεν αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης μπορεί αυτό και να καταρρεύσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ